Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τοπίο στην ομίχλη για το Mega

Χωρίς ευδιάκριτη λύση το Mega. Η ιδέα του «κουρέματος» των υποχρεώσεων στους προμηθευτές και ίδρυση άλλης εταιρείας που θα διεκδικήσει την άδεια προσκρούει στο γεγονός πως το κανάλι θα χάσει και την τηλεοπτική σεζόν 2017-2018 και έτσι θα έχει απώλειες στα έσοδα. Τα δικαστήρια για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στην Τηλέτυπος και τους προμηθευτές θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018. Το διάστημα αυτό, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αρθεί η δέσμευση από τους λογαριασμούς, είναι μεγάλο με προφανείς συνέπειες στα έσοδα, καθώς το Mega θα συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να μεταδίδει επαναλήψεις.


Προς το παρόν, πάντως, από τις συζητήσεις με τις τράπεζες δεν προκύπτει άμεση διάθεση για την επαναφορά του καναλιού, παρά την ισχύ των τριών επιχειρηματιών (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) τις παλιές καλές εποχές. Ο αγώνας των εργαζομένων, που κρατούν, απλήρωτοι, το κανάλι σε λειτουργία, έχει επιτρέψει τη συζήτηση με τις τράπεζες. Όλο αυτό το διάστημα, από το 2015, όταν υπήρξε η αποστασιοποίηση των μετόχων, εξαιτίας της στάσης των εργαζομένων, που παρέμειναν στο κανάλι, προέκυψαν ορισμένα απίστευτα αποτελέσματα. Το Mega παραμένει ζωντανό έχοντας μερίδιο ως και 12% στις ηλικίες 15-44, συγκεντρώνει διαφήμιση και έχει κατορθώσει να μηδενίσει τους λογαριασμούς factoring στους οποίους υπήρχαν οφειλές 30 εκατ. ευρώ, να μειώσει το δάνειο ως και 15 εκατ. ευρώ και να έχει σε τιμολόγια 45 εκατ. ευρώ, με τους λογαριασμούς δεσμευμένους από τις τράπεζες. Αν υπήρχε έστω η στοιχειώδης βούληση το Mega θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα δύο πρώτα κανάλια, έχοντας έναν σοβαρό ενημερωτικό τομέα και αναθέτοντας ξανά σειρές.

Το σενάριο της συγκατοίκησης του Mega με το Star προκαλεί επιπλέον προβληματισμό ανάμεσα στους εναπομείναντες εργαζόμενους. Διαβλέπουν πως ο σταθμός δεν θα μπορέσει να παίξει με ίσους όρους στον ανταγωνισμό, ενώ το σενάριο για την από κοινού διεκδίκηση διαφημιστικών πακέτων και εκπτώσεων μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των ανταγωνιστών του, οι οποίοι πιθανόν να μιλήσουν για καρτέλ.
typologies.gr
:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα