Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πήραν το δρόμο για ΦΕΚ οι αποφάσεις της ΡΑΕ για τις αλλαγές σε ΝΟΜΕ - Ποιοί περιορισμοί αποφασίστηκαν για προμηθευτές

Υπεγράφησαν από τη ΡΑΕ οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα ΝΟΜΕ, που πλέον πήραν το δρόμο για το τυπογραφείο προκειμένου να εκδοθούν σε ΦΕΚ.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν στον κώδικα και η αλλαγή στην τιμή των δημοπρασιών.

Όπως έγραψε πρόσφατα το energypress, οι αποφάσεις της ΡΑΕ προβλέπουν ότι κάθε προμηθευτής για να συμμετάσχει στη μεγάλη δημοπρασία της 25ης Οκτωβρίου για τα 718 MWh/h  θα πρέπει να έχει διαθέσει σε πελατολόγιό του στην Ελλάδα τουλάχιστον το 30% του ρεύματος που έχει αγοράσει μέσω NOME στις προηγούμενες δημοπρασίες.

Για τις δημοπρασίες του 2018 θα ισχύσουν οι αλλαγές που έχει ήδη αναφέρει το ρεπορτάζ του energypress, που είναι οι εξής:


-Για τους «παλιούς» προμηθευτές, αυτούς δηλαδή που έχουν κλείσει έναν τουλάχιστον χρόνο στον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό, στις δημοπρασίες του πρώτου εξαμήνου του 2018 το ποσοστό που θα πρέπει να έχουν διαθέσει στην εγχώρια αγορά για να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα ανέβει στο 50%.

-Για τις δημοπρασίες του δεύτερου εξαμήνου του 2018, το ποσοστό θα ανέβει και άλλο και θα φτάσει στο 70%.

-Για τους νεοεισερχόμενους προμηθευτές, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο στον ΗΕΠ (και μέχρι να συμπληρώσουν έναν χρόνο) στις δημοπρασίες τόσο του πρώτου εξαμήνου του 2018 όσο και του δεύτερου εξαμήνου, το ποσοστό που θα πρέπει να έχουν διαθέσει στην εγχώρια αγορά για να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα παραμείνει στο 30%.

Πέραν αυτών, η ΡΑΕ αποφάσισε ότι για το δεύτερο έτος εφαρμογής του ΚΣΔΠΠΗΕ (χρονική περίοδος Οκτώβριος 2017 έως Σεπτέμβριος 2018), η Διοικητικά Οριζόμενη Μέση Τιμή Διασποράς Προθεσμιακού Προϊόντος (RDDFa) λαμβάνει την τιμή 0,1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα