Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Τα μεγάλα στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Δημήτρη Γκάτσιου


Σχεδόν ένα μήνα πριν το πρώτο κρίσιμο ορόσημο της Νέας Δημοκρατίας, που θα εγκαινιάσει ένα καυτό πολιτικό Φθινόπωρο. Η άνοδος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται, ουσιαστικά, στο επόμενο μεγάλο στοίχημα της γαλάζιας παράταξης, με τις συσκέψεις στην οδό Πειραιώς να διαδέχονται η μία την άλλη, προκειμένου το διήμερο της 16ης και 17ης Σεπτεμβρίου να αποτελέσει απαρχή του επόμενου κύματος αντεπίθεσης με στόχο διπλό: Από τη μία, την περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική αποδόμησης της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε άπαντα τα ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας και της καθημερινότητας. Από την άλλη, τη συνεχή επικοινωνία του ανανεωμένου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση, όπως αυτό θα παρουσιαστεί από τον κ. Μητσοτάκη, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμπρωτεύουσα, στο επίκεντρο θα βρεθεί ο επόμενος κύκλος περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια, πριν ο δρόμος οδηγήσει την παράταξη στοσυνέδριο Αρχών και Θέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους και χαρακτηρίζεται για τους γαλάζιους ως ο προπομπός της πορείας προς τη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δύο χρόνια αυταπάτες


Κρατώντας ψηλά το τέμπο του…σκληρού ροκ έναντι του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, η οδός Πειραιώς έσπευσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του οικοσυστήματος Κουμουνδούρου-κόμματος Καμμένου, με αφορμή την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, όπως αυτή διαμορφώνεται δύο χρόνια μετά την υπογραφή Τσίπρα στο τρίτο μνημόνιο. Με στόχο πρωταρχικό να…τσαλακώσει περαιτέρω το επικοινωνιακό πάρτι της Ηρώδου Αττικού που έχει ως κέντρο του το πρωθυπουργικό αφήγημα περί της εξόδου από την επιτροπεία, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθύμισε πως είναι η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισε ένα…σκληρότατο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο εδράζεται σε μέτρα-λαιμητόμο μέχρι το 2022 και κρατάει τη χώρα δέσμια και σε περιδίνησηλιτότητας για δεκαετίες, ελέω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Οι λέξεις-κλειδιά, που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία, για να καταδείξει πως η κατάσταση στην οικονομία έχει επιδεινωθεί σημαντικά, χωρίς καν να έχει φτάσει στο σημείο που ήταν το 2014, ήταν αυτές της "ανικανότητας", των "ιδεοληψιών" και των "παλινωδιών". Αναδεικνύοντας βήμα προς βήμα την αβελτηρία της συγκυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της κυβερνησιμότητας, οι γαλάζιοι (που θα πατήσουν σε αυτήν την οδό με το βλέμμα στη Διεθνή Έκθεση) εγκαλούν καθημερινά τους μαξιμινούς πως επί των ημερών τους η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας πήρε την κατιούσα, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε και το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε, όσο το οικοσύστημα Κουμουνδούρου-Ανεξάρτητων Ελλήνων πορεύεται εγκλωβισμένο ανάμεσα στη…Σκύλλα της ωμής και ταυτόχρονα δύσκολης καθημερινότητας και στη…Χάρυβδη των επόμενων δύσκολων ραντεβού, όπως αυτό της τρίτης αξιολόγησης της Αθήνας από τους πιστωτές.

"Η χώρα παραμένει "απούσα”, δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξή του, από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ταπεινωτικές δεσμεύσεις, όπως ο "κόφτης”, αναλήφθηκαν. Με λίγα λόγια, καμία "κόκκινη γραμμή”, υποχωρήσεις συνεχώς και παντού. Διαπραγματευτικές ήττες, αυταπάτες και ψέματα αποτελούν το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας. Ψέματα που συνεχίζονται, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Μόνο που η ίδια πρόσφατα ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό είναι το οδυνηρό αποτύπωμα στην Ελληνική οικονομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία.

Ιδού η κυβερνητική ανικανότητα

Στον απόηχο των πύρινων μετώπων και των καταστροφικών πυρκαγιών, η οδός Πειραιώς και ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με γαλάζιες πηγές να κάνουν λόγο για μία ακόμα απόδειξη της αδυναμίας του Μεγάρου Μαξίμου να διαχειριστεί σημαντικά θέματα.

"Εξαφανισμένος επί τέσσερις ημέρες, ο πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί κατόπιν εορτής. Όταν, πλέον, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών αλλά και πολιτών είχαν φέρει υπό έλεγχο τις εστίες της φωτιάς. Επιθεώρησε με ελικόπτερο την καμένα γη και κατέληξε στο απλοϊκό συμπέρασμα ότι η ζημιά δεν είναι μεγάλη γιατί είναι μικρότερη από ότι το 2009. Άγνοια για την αξία του δασικού πλούτου των 15.000 στρεμμάτων που έγιναν στάχτη εν τη απουσία του.  Αδιαφορία για τις περιουσίες των πολιτών που καταστράφηκαν ενώ ο ίδιος επέλεγε να συντονίζει μέσω twitter τους επιτελείς του", επισημαίνουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, απέφυγε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, επιλέγοντας να διατυπώσει προτάσεις και θέσεις σαφείς. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά να μην παρασυρθεί σε παιχνίδιαεντυπώσεων…Εξάλλου, είναι γνωστό ότι διαθέτει έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες ενώ έχει σημαντική εμπειρία στο ζήτημα των πυρκαγιών, καθώς έχει διατελέσει από το 2007 έως το 2009,πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής", ανέφεραν πηγές της οδού Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα