Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

"Πόλεμος" για την Eurobank

Έκπληξη προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος με τη γνωστή και παροιμιώδη ευθύτητα έκφρασης που τον χαρακτηρίζει δήλωσε χθες ότι το σημερινό management της τράπεζας είχε βρει τους επενδυτές που θα συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, αλλά δεν τους επετράπη να προχωρήσουν στην ΑΜΚ.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει εδώ και καιρό μία υπόγεια διαμάχη μεταξύ της διοίκησης της Eurobank και του ΤΧΣ, η οποία έχει να κάνει με τον ουσιαστικό έλεγχο της πρώην ναυαρχίδας του ομίλου Λάτση στην Ελλάδα. Εικάζεται ότι η διαμάχη αυτή έχει να κάνει με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να πάρουν καλύτερη θέση ενόψει νέων ανακατατάξεων στο προσεχές μέλλον στον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η διαμάχη αυτή έχει φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, διχάζοντας την συγκυβέρνηση. Ο νυν υπουργός Οικονομίας κ. Στουρνάρας, πάντως, έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της κυρίας Σακελλαρίου και προσωπικά και έμπρακτα. Η επιμονή Στουρνάρα δίδει το δικαίωμα στην αγορά να υποθέσει ότι έχει την κάλυψη της κυβέρνησης.

Η πλευρά των στελεχών της Eurobank υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι μπορεί να προχωρήσει σε ΑΜΚ άμεσα και δίχως να χρειαστεί η αλλαγή του νόμου για το ΤΧΣ. Αντίθετα η κυρία Σακελλαρίου θεωρεί απαραίτητη την ψήφιση ενός νόμου αμνηστίας από την Βουλή, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ΑΜΚ και όχι για πώληση μετοχών. Μία τέτοια εκβιαστική ρύθμιση δεν πρόκειται να περάσει εύκολα από την Βουλή, γεγονός που οδηγεί σε αβεβαιότητα το μέλλον της Eurobank.

Όσο μάλιστα καθυστερεί χρονικά η οριστική λύση για την τράπεζα, τόσο απομακρύνονται οι υποψήφιοι επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα