Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Προβόπουλος (ΤτΕ) - Εάν μου κάνει τιμή ο πρωθυπουργός να μου ανανεώσει την θητεία στην ΤτΕ, θα την αποδεχτώ

Εκθέτει ανοιχτά τον κ. Λάτση, πρώην βασικό μέτοχο της Eurobank και σημερινό βασικό μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας

Πρόθυμος να παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος δηλώνει ο Γιώργος Προβόπουλος, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. 
Σε ερώτηση αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του, απαντά στην κυριακάτικη "Καθημερινή": "Εάν μου κάνει τιμή ο πρωθυπουργός να μου ανανεώσει την θητεία στην ΤτΕ, θα την αποδεχτώ".
"Οι εγχώριες τράπεζες είναι από τις καλύτερα κεφαλοποιημένες στην Ευρώπη", επισημαίνει αναφορικά με το ελληνικό banking.


Ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση του ομίλου Λάτση από την Eurobank χωρίς να έχει ενισχύσει την τράπεζα, τονίζει: "Είναι γεγονός ότι η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το δημόσιο. Δεν υπήρχε νομική υποχρέωση, αλλά για λόγους δεοντολογίας θα περίμενε κανείς ο βασικός μέτοχος να έχει πιο ενεργό ρόλο. Ωστόσο το εγχείρημα συγχώνευσης με την Εθνική, που τελικά δεν ευδοκίμησε, περιέπλεξε την υπόθεση και δίνει ίσως την εξήγηση".
Για τον όμιλο Πειραιώς, ο Γιώργος Προβόπουλος δηλώνει: "Η τράπεζα Πειραιώς απέκτησε είτε ιδιωτικές τράπεζες, όπως τη Γενική και τη Μillenium, είτε κρατικές τράπεζες υπό εξυγίανση, όπως η ΑΤΕ, για τις οποίες ουδείς άλλος εκδήλωσε ενδιαφέρον. Απέκτησε αργότερα και τις κυπριακές τράπεζες, όπου επίσης καμιά συστημική τράπεζα δεν κατέθεσε προσφορά. Το γιατί οι άλλες τράπεζες δεν ενδιαφέρθηκαν είναι ζήτημα που άπτεται του σχεδιασμού τους".

"Για τον κ.Λαυρεντιάδη, έχω πει ξανά ότι η ΤτΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόσει με αυστηρότητα το νόμο. Όλες οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από συλλογικά όργανα", τόνισε ο κ. Προβόπουλος στην "Καθημερινή" και συνέχισε:
"Σας θυμίζω ότι εκείνη την εποχή ο κ.Λαυρεντιάδης θεωρούνταν από τους ισχυρότερους και πλέον αξιόπιστους επιχειρηματίες. Είχε κατ’ επανάληψη βραβευτεί. Διέθετε τεκμήρια μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, ενώ είχε δεσμευτεί να κάνει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην τράπεζα. Μην ξεχνάτε, πάντως, ότι η υπόθεση της Proton είχε την κατάληξη που είχε λόγω των ενεργειών της ΤτΕ. Και δεν είναι μόνο η Proton. Και η υπόθεση της Ασπίς ή του ΤΤ βρίσκεται στη δικαιοσύνη λόγω των ενεργειών μας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα