Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σε σύσκεψη ο Σαμαράς την ώρα της συνέντευξης στο MEGA

Στο μοντάζ πηγαίνει η συνέντευξη που ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη του Μέγκα. Η συνέντευξη, που θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη στις 22:30 το βράδυ, δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η συμφωνία Μαξίμου – Mega είναι να μην διαρρεύσει το παραμικρό πριν την ώρα προβολής της.


Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που η συνέντευξή του θα μεταδίδεται από τον αέρα του Mega, δεν αποκλείεται να συνεχίζει την έκτακτη σύσκεψη (ξεκινά στις 21:00) με τους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Το μεγαλύτερο αγκάθι στην επικείμενη διαπραγμάτευση αφορά στο δημοσιονομικό κενό, για το οποίο Αθήνα και τρόικα διατυπώνουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Οι πιστωτές διεκδικούν μέτρα ύψους 2,5 – 2,9 δισ. Ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το κενό του 2014, όταν η Αθήνα τα προσδιορίζει σε 500 έως 700 εκ. ευρώ και επιδιώκει να καλυφθούν με ήπιους τρόπους, όπως το νομοσχέδιο Βρούτση για την εισφοροδιαφυγή.
Ωστόσο, η πλευρά της τρόικας μοιάζει αποφασισμένη να διεκδικήσει μέτρα άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης (συγκεκριμένες περικοπές δαπανών ή αύξηση εσόδων) και να μην αρκεστεί σε... καλές προθέσεις. Νεότερες πληροφορίες θέλουν το σημείο συμβιβασμού των δύο πλευρώ να τοποθετείται περί το 1,3 – 1,5 δισ. ευρώ, ωστόσο παραμένει αμφίβολο αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ικανοποιήσει τις θέσεις της τρόικας χωρίς να προκαλέσει έκρηξη των βουλευτών που ήδη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπερψηφίσουν νέα μέτρα.
ΠΗΓΗ : spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα