Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : "φτάνει πια, ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Κάλεσμα εθνικής ενότητας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι πολιτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες και να πουν "φτάνει πια, ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα''.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως ο λαός δεν αντέχει από την οικονομική κρίση και αναφέρθηκε στην απόγνωση του κόσμου που βρίσκει βοήθεια από την Εκκλησία.


Υπογράμμισε το τεράστιο έργο που κάνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες, σημειώνοντας πως χωρίς εκείνους η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε.

Ευχαρίστησε όλους εκείνους που στηρίζουν τις προσπάθειες της Εκκλησίας και κυρίως τους Έλληνες του εξωτερικού, σημειώνοντας πως από τους πλούσιους που βγήκαν από την μεταπολίτευση και μετά, αυτά τα μεγάλα ονόματα που κυριάρχησαν στο οικονομικό πεδίο, μόνο ένας έχει παρουσιαστεί.

Επίσης σχολιάζοντας την ανέγερση του τεμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ήταν θετικός, μέχρι που είδε όλες αυτές τις σφαγές στη Μέση Ανατολή και έγινε επιφυλακτικός.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον οποίο επισκέπτεται στη φυλακή, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως ο Λ. Λαυρεντιάδης στήριξε το έργο της Αρχιεπισκοπής χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα και τώρα ανθρωπίνως και ο ίδιος τον βοηθά πνευματικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε πως ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ στη ζωή καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρά και επιδεινώνονται από την παραμονή του στη φυλακή.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως οι Έλληνες πρέπει να κρατήσουν την ενότητά τους, να μην κάνουν πράγματα που οδηγούν στην εκτροπή και να μη χάνουν το κουράγιο τους γιατί θα έρθουν ξανά ευκαιρίες για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα