Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Αθανασάκης έπαιρνε για υπερωρίες 4.445 ευρώ το μήνα

-Την ίδια εποχή «έτρεχε» και μισθός 5.981 ευρώ -Το φτωχό βιογραφικό… οι εισηγήσεις στον Παπανδρέου και τα καφεδάκια στο Κολωνάκι


Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της διαύγειας, την άνοιξη του 2011, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, κ. Νίκος Αθανασάκης, έβαζε στον εαυτό του υπερωρίες και νυχτερινά που έφταναν τις 4.445 ευρώ το μήνα, εκτός από τον παχυλό μισθό του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η NEWSBOMB, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έλαβε για τον μήνα Απρίλιο του 2011, 4.071 ευρώ για υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά! Για τον Μάιο έλαβε 4.265 ευρώ και για τον Ιούνιο 4.445 ευρώ.

Τα ποσά είναι εξωφρενικά αν αναλογιστούμε ότι εκείνη την περίοδο ο κ. Αθανασάκης, ως διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού ελάμβανε μισθό ίδιο με αυτόν  του γενικού γραμματέα υπουργείου.
Και για να ακριβολογούμε, σύμφωνα με τον νόμο 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) της γενικής διεύθυνσης μισθών, της γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, ο μισθός του γραμματέα υπουργείου μαζί με τα επιδόματα και τα δώρα δεν μπορούσε να ξεπερνά τα 5.981 ευρώ. Σε απλά ελληνικά, οι απολαβές του κ. Αθανασάκη εν μέσω κρίσης έφταναν τις 10.500 ευρώ, μόνο από την ενασχόλησή του με το γραφείο του πρωθυπουργού, αφού σαν υπάλληλος της γενικής γραμματείας τύπου και ενημέρωσης έπαιρνε άλλο μισθό.
Είναι προφανές ότι ακόμα και με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς οι ετήσιες αποδοχές του, μόνο ως συμβούλου του πρωθυπουργού, πρέπει να ξεπερνούσαν τις 140.000 ευρώ, ποσά με τα οποία αμείβονται μόνο οι managers μεγάλων χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών ιδρυμάτων.
Το «καταφύγιο» της γενικής γραμματείας τύπου και ενημέρωσης
Ο Νίκος Αθανασάκης όπως και άλλοι κομματικοί υπάλληλοι, εκτός από τις αποδοχές λόγω των θέσεων που λαμβάνουν, έχουν πάντα «καβάντζα» την περίφημη σιγουριά της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης από την οποία πληρωνόντουσαν με βάση τις συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ. Στο μισθό λοιπόν του συμβούλου του πρωθυπουργού πρέπει να προστεθούν και οι αποδοχές της Γραμματείας Τύπου οι οποίες για τριακονταετή υπηρεσία ξεπερνούν τις 3.056 ευρώ το μήνα.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα