Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Εντός τριμήνου ολοκληρώνεται ο κοστολογικός έλεγχος της ΔΕΗ/Στα επίπεδα του 2004 η κατανάλωση ρεύματος

Κατά 20% έχει μειωθεί σωρευτικά η κατανάλωση ρεύματος λόγω της κρίσης και έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2004, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Γ.Αδαμίδη. Μιλώντας στην εκδήλωση του σωματείου, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ωστόσο ότι  το παραγωγικό δυναμικό έχει αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες στην αγορά. Επανέλαβε δε την αντίθεση του συνδικάτου προς την πρόσφατη απρόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που όρισε την τιμή πώλησης της ενέργειας από τη ΔΕΗ προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Από την πλευρά της ΡΑΕ ο Ε. Διαλυνάς ανέφερε ότι ο κοστολογικός έλεγχος της ΔΕΗ που έχει ανατεθεί από την Αρχή σε εξωτερικό σύμβουλο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριών μηνών περίπου και έκανε λόγο για δυσκολία συλλογής στοιχείων από την επιχείρηση.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Ι. Γιαρέντης τόνισε ότι έχει υποβληθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το νέο δεκαετές πλάνο ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις διασυνδέσεις των Κυκλάδων και της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ) Α. Καλλιτσάντσης τόνισε ότι με τη μείωση της ζήτησης λόγω της κρίσης το ελληνικό ενεργειακό σύστημα αντιμετωπίζει περίσσεια εγκατεστημένης ισχύος, ενώ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της αυξημένης διείσδυσης ανανεώσιμων πηγών στο σύστημα.
Την αντίθεσή τους με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουζουνίδου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρ. Μακρή, ενώ στην ανάγκη μείωσης των τιμών προμήθειας φυσικού αερίου στάθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Βακιρλής.
Στα πλεονεκτήματα των ανθρακικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στάθηκε τέλος ο γεν. γραμματέας της Euracoal B. Ricketts.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα