Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

EUROVISION 2014 NIKHTΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΑΥΣΤΡΙΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2014 ήταν ο 59ος ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και διεξήχθη στην Κοπεγχάγη στη Δανία ως επακόλουθο της νίκης της στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2013, με την Emmelie de Forest  και το τραγούδι "Only teardrops". Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Δανία και η Κοπεγχάγη διοργάνωσε τον διαγωνισμό, καθώς η τελευταία ήταν το 2001, επίσης ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια που μία σκανδιναβική χώρα διοργάνωσε το διαγωνισμό.

37 ήταν οι χώρες που συμμετείχαν στην Κοπεγχάγη.Ο 1ος ημιτελικός έγινε στις 6 Μαΐου 2014 και ο 2ος έγινε στις 8 Μαΐου, ενώ ο τελικός έγινε στις 10 Μαΐου.


Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε από το δανέζικο ραδιοτηλεοπτικό DR , το οποίο είχε ορίσει την Περνίλε Γκάρντμπο ως εκτελεστική παραγωγό για το διαγωνισμό του 2014. Το κόστος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού υπερέβη τις 112 εκατ. κορόνες.Η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος και η Σερβία δήλωσαν ότι αποχωρούν από το διαγωνισμό, ενώ η Πορτογαλία επέστρεψε μετά από ένα χρόνο αποχής και η Πολωνία μετά από δύο χρόνια.

Το Μαυροβούνιο και ο Άγιος Μαρίνος πέρασαν για πρώτη φορά στον τελικό μετά την πρώτη τους εμφάνισητο 2007 και το 2008 αντίστοιχα. Τον διαγωνισμό κέρδισε η Αυστρία με την Conchita Wurst ως ερμηνεύτρια με το τραγούδι "Rise Like A Phoenix" με 290 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα