Τρίτη 7 Μαΐου 2019

EUROVISION 2013 ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΔΑΝΙΑ

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2013 ήταν η 58η έκδοση του ετήσιου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας μετά τη νίκη της Loreen  στο διαγωνισμό του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι "Euphoria". Ήταν η πέμπτη φορά που η Σουηδία φιλοξένησε τον διαγωνισμό, την τελευταία φορά το 2000. H Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τον διαγωνισμό του 2013.


Ο σχεδιασμός του διαγωνισμού χτίστηκε γύρω από το θέμα "We Are One" - τονίζοντας την ισότητα και την ενότητα όλων των συμμετεχουσών χωρών παράλληλα με την πολιτισμική πολυμορφία και την επιρροή κάθε συμμετέχοντος. Σε σύγκριση με πολλούς προηγούμενους διαγωνισμούς στην ιστορία της Eurovision, η Σουηδία επέλεξε να επικεντρώσει την προσοχή της στους καλλιτέχνες και τις αντίστοιχες χώρες τους αντί να εστιάσει στην προώθηση της δικής της χώρας. Οι κάρτες που παρουσιάστηκαν πριν από κάθε τραγούδι που συχνά χρησιμοποιήθηκε για να δείξουν τη φύση, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή της χώρας που φιλοξενεί το διαγωνισμό, άλλαξαν για να δείξουν τη χαρακτηριστική καθημερινή ζωή του κάθε καλλιτέχνη στις χώρες καταγωγής του, διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη.

Ο νικητής για το 2013 ήταν η Δανία με το τραγούδι "Only Teardrops" από την Emmelie de Forest, η οποία σημείωσε 281 βαθμούς, κερδίζοντας το Αζερμπαϊτζάν με ένα περιθώριο 47 πόντων. Αυτό καθιστά τη δεύτερη φορά που η Δανία κέρδισε σε σουηδικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα