ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

EUROVISION 2008 ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ

Ο 53ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2008 έγινε στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Οι ημιτελικοί διεξήχθησαν στις 20 και 22 Μαΐου, και ο τελικός στις 24 Μαΐου του 2008. Το "Belgrade Arena", ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές αίθουσες στην Ευρώπη, με συνολική χωρητικότητα 20.000 θεατών. Η Σερβία ορίστηκε να διοργανώσει τον διαγωνισμό μετά τη νίκη της Μαρίγια Σερίφοβιτς (Marija Šerifović) το 2007 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Σύνθημα του διαγωνισμού ήταν "H Συμβολή των Ήχων" (The Confluence of Sound), εμπνευσμένο από τη γεωγραφική θέση του Βελιγραδίου, το οποίο κείται στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη

Στον τελικό του διαγωνισμού πρώτευσε για πρώτη φορά η Ρωσία με τον Ντίμα Μπιλάν και το τραγούδι "Believe", με δεύτερη την Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η Ελλάδα με την Καλομοίρα και το "Secret Combination" κατέκτησε την 3η θέση.

Για πρώτη φορά το 2008 οι εθνικοί τελικοί μεταδόθηκαν ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι Eurovision.tv (ESCTV) με την άδεια των ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα