Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Αδαμίδης: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της πώλησης των λιγνιτών της ΔΕΗ

Σε σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Φλώρινας προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ.

Την προσεχή Δευτέρα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου προκειμένου να αποφασίσει τον χρόνο έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, που συνδέεται με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε ερώτηση για πιθανές επιπτώσεις στην επάρκεια ηλεκτροδότησης ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ θα διαθέσει το προσωπικό ασφαλείας που της αναλογεί, (καθώς στην αγορά δεν συμμετέχουν μόνο οι μονάδες της ΔΕΗ αλλά και ιδιώτες παραγωγοί) καθώς και ότι η διασφάλιση της επάρκειας είναι αρμοδιότητα των φορέων της αγοράς και όχι της Ομοσπονδίας.


Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης όπου από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσουν στάσεις εργασίας διάρκειας μίας ώρας σε κάθε βάρδια. Κινητοποιήσεις αυτής της μορφής καθώς και δράσεις ενημέρωσης των εργαζομένων και των πολιτών θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και στο Βορρά.

Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών περιλαμβάνει ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας όσων μετακινηθούν στις μονάδες υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για διάστημα έξι ετών. Προς πώληση τίθενται οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, η μονάδα της Φλώρινας και η άδεια για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον τοπικό σταθμό μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν. Οι εγκαταστάσεις θα εισφερθούν σε δύο ξεχωριστές θυγατρικές της ΔΕΗ, για το Βορρά και το Νότο που θα αποτελέσουν το αντικείμενο του πλειοδοτικού διαγωνισμού ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί το Μάιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα