Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σκλαβενίτης: Διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση

της Δήμητρας Μανιφάβα

 Επίδομα γάμου και στους διαζευγμένους, επίδομα προϋπηρεσίας και επίδομα τέκνων για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που υπέγραψαν τα σωματεία εργαζομένων της “Σκλαβενίτης” με τη διοίκηση της επιχείρησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεσμεύθηκε να μην εφαρμόσει τη διάκριση που ισχύει για τον μειωμένο βασικό μισθό στην περίπτωση των εργαζομένων κάτω των 25 ετών. Η νέα σύμβαση ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου 2018 και έχει εφαρμογή για ένα έτος.

Οι βασικοί όροι της επιχειρησιακής σύμβασης είναι οι ακόλουθοι:


-Βασικός μηνιαίος μικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία έως 2 έτη ορίζονται τα 800 ευρώ.

-Βασικός μηνιαίος μικτός μισθός για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και με προϋπηρεσία άνω των 2 ετών ορίζονται τα 860 ευρώ.

- Επίδομα γάμου που για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και ανεξαρτήτως βασικού μισθού ανέρχεται σε 60 ευρώ μικτά. Το επίδομα χορηγείται σε εργαζόμενους έγγαμους, διαζευγμένους ή σε κατάσταση χηρείας, καθώς και σε άγαμους γονείς. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερα τα μέλη του ζεύγους εάν και οι δύο εργάζονται στην “Σκλαβενίτης”.

- Επίδομα για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω που για εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης ανέρχεται μηνιαίως σε 50 ευρώ μικτά. Το επίδομα καταβάλλεται σε αμφότερους τους γονείς εάν εργάζονται και οι δύο στην επιχείρηση.

- Επίδομα 100 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 20 έως 30 έτη.

- Επίδομα 150 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει στην επιχείρηση από 30 έτη και άνω.

- Επίδομα θέσης για τα στελέχη.

- Για την κάλυψη πάγιων και τακτικών λειτουργικών αναγκών της, η επιχείρηση θα προτάσσει τους εργαζόμενους που ήδη διαθέτει με μερική απασχόληση είτε με μετατροπή της σύμβασής τους σε πλήρους απασχόλησης είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών απασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν ότι κοινός στόχος είναι η μείωση του ποσοστού της μερικής και διαλείπουσας απασχόλησης.

- Η επιχείρηση χορηγεί στους εργαζόμενους έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματά της συνολικής αξίας έως 6.000 ευρώ ετησίως και 10% για την αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών χωρίς όριο αγορών.

-Διατακτικές σίτισης για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για αγορές από τα καταστήματά της.

-Δώρο αξίας 300 ευρώ στους εργαζόμενους που κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης αυτής θα συμπληρώνουν 30 χρόνια υπηρεσίας στην επιχείρηση.

-Η επιχείρηση θα καταρτίσει πρόγραμμα κινήτρων για τα στελέχη. Το ύψος του μπόνους θα είναι έως δύο μηνιαίοι μισθοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα