ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

«Αντάρτικο» ΔΟΕ-ΟΛΜΕ κατά Γαβρόγλου για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών

ONLINE : Να απολυθούν όσοι δεν εφαρμόσουν την εγκύκλιο.Είναι εξωφρενικό! δεν θέλουν να δουλέψουν ούτε 5 ώρες την ημέρα για τον μισό χρόνο, γιατί τον υπόλοιπο χρόνο είναι ούτως ή άλλως σε άδεια. 

Ζητούν να αποσυρθεί η εγκύκλιος

Να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα καλούν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί τους συναδέλφους τους
Οδηγίες δίνει η ΟΛΜΕ προς τους εκπαιδευτικούς για το υποχρεωτικό 30ωρο. 


Σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έδωσε σήμερα τις ακόλουθες οδηγίες προς του εκπαιδευτικούς: «Εκτελούμε κανονικά το ωράριο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Εκτελούμε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.»


Η ΔΟΕ κάνει λόγο για περίπλοκη διευκρινιστική εγκύκλιο και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ένα, αστήρικτο και έωλο νομικά, κείμενο», με το οποίο κυβέρνηση και υπουργείο προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Εκπαιδευτικούς και «να τους οδηγήσουν στο να εφαρμόσουν μόνοι τους υποχρεωτική 30ωρη παραμονή ανεξάρτητα από προϋποθέσεις και ενδεικτικές αναφορές περιπτώσεων, εφαρμογή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.» 
Την ίδια ώρα την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών, ζητά με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ τονίζει: «Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το 30ωρο, διαβεβαίωσε στις 30 Ιανουαρίου ο Υπουργός Παιδείας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.» 

Και διευκρινίζεται: «Και αν το υπουργείο επιχειρεί, μέσω της αναλυτικής απαρίθμησης περιπτώσεων υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο στα όρια του 30ωρου, να επιβάλει την 30ωρη παραμονή με το κλίμα εκφοβισμού και επιβολής που δημιουργεί, με την εφαρμοστική εγκύκλιο εντείνει τις προσπάθειές του για επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής με διατύπωση η οποία έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με τον ίδιο τον νόμο (τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει). Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι, όλες οι μέχρι τώρα σχετικές διατάξεις του νόμου αλλά και η εγκύκλιος, υιοθετούν τη διατύπωση «όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα» που σαφέστατα ορίζει το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή το υποχρεωτικό όριο παραμονής. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης της πικρής αλήθειας ότι με κάθε τρόπο υλοποιούν τις συμφωνίες με τους θεσμούς χρησιμοποιούν διπλή γλώσσα. Υποτακτικοί προς τα «έξω» - «σημαιοφόροι» του αγώνα κατά των θεσμών στο εσωτερικό.»

Οι δάσκαλοι υπογραμμίζουν οτι «το υπουργείο οφείλει να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη και παράνομη εγκύκλιο κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη πράξει και για τα άρθρα του νόμου 4512/2018 για το 30ωρο και τις συγχωνεύσεις. Είναι βέβαιο ότι και με τα νομοθετήματα που θα ακολουθήσουν θα επιχειρηθεί η θεσμοθέτηση σειράς αντιδραστικών ρυθμίσεων οι οποίες σε συνδυασμό με τις, ήδη αποφασισμένες, συγχωνεύσεις, και τους μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση θα εντείνουν το εκρηκτικό κλίμα στην εκπαίδευση».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα