ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

«Ναι» από το ΣτΕ στην υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα-Σαλαμίνα

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα μετά την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (222/2018) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» ο οποίος ζητούσε την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου και την προκήρυξη της α΄ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.


Το επίμαχο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χλμ. και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι στο μήκος στα 14,5 χλμ. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στην β΄ φάση.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα