Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ανατροπή στο τηλεοπτικό σκηνικό

Ποιοι είναι οι 6 για άδεια
 

Στην εισαγωγή του έργου και όχι στο τέλος της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται το ΕΣΡ. Το μόνο σίγουρο είναι η προσέλευση των έξι ενδιαφερομένων για τις επτά άδειες γενικού περιεχομένου ενημερωτικής στόχευσης εθνικής εμβέλειας που προκήρυξε. Ο τελικός αριθμών των ενδιαφερόμενων είναι ευθύνη της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής, μετά τον έλεγχο των νόμιμων προϋποθέσεων και των «πόθεν έσχες» στα οποία θα προβεί σε συνεργασία, αν χρειαστεί, με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.


Φάκελό στο ΕΣΡ κατέθεσαν οι εταιρείες Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ (συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, με εκπρόσωπο τον Μάκη Γιομπαζολιά).

Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μετά την αποσφράγιση, παρουσία του προέδρου του ΕΣΡ, του αντιπροέδρου και ενός ακόμη μέλους και έως και δύο νόμιμων εκπροσώπων κάθε εταιρείας, θα ακολουθήσει ο έλεγχος επί της ουσίας των φακέλων. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα στις αιτήσεις, θα χορηγηθούν, χωρίς δημοπρασία, οι έξι άδειες από τις συνολικά επτά προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, πληρωτέες σε δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ σε μια δεκαετία.

Όποιοι δεν έχουν καταθέσει όλοι τα απαιτούμενα στοιχεία και κυρίως την απόδειξη για το «πόθεν έσχες» και εφόσον συζητηθούν και συμπληρωματικά στοιχεία, τότε θα «κοπούν».

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των έξι αδειών να υποχωρήσει στις πέντε. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη με αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό είναι μια μεγάλη ανατροπή, που ανησυχεί τον ξένο παράγοντα στην Ελλάδα.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα