ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Το σχέδιο Blue Print για e-συναλλαγές με την Εφορία

Το 2020, εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να απευθύνονται για καμία υπόθεσή τους στην Εφορία. Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, οι επαφές φορολογουμένων - φορολογικής διοίκησης θα γίνονται μέσω email ή τηλεφωνικά και εάν εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, ο φορολογούμενος θα «καθαρίζει» με επίσκεψη μόνο σε έναν φορέα. Το σχέδιο αυτό περιέγραψε σήμερα από το βήμα του Athens Law Forum on Taxation ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως είπε, το σχέδιο «Blue Print» αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020 και μέσω αυτού προωθείται η ηλεκτρονικοποίηση της επαφής του συναλλασόμενου με την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσω email, τηλεφώνου κ.λπ. καθώς και η συστηματοποίηση των εγκυκλίων και των φορολογικών διατάξεων.

Παράλληλα σημείωσε ότι προωθεί τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και έδωσε ως παράδειγμα το θέμα των προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας, η οποία θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών και της ΑΑΔΕ και θα διευκολύνει τον πολίτη, καθώς για θέματα με εμπλεκόμενες πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου θα απαιτείται μία μόνο επίσκεψη στο Δημόσιο από τον εμπλεκόμενο πολίτη.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ότι αν αποτύχει η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο νομοταγής πολίτης θα αναρωτηθεί γιατί πληρώνει φόρους.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στις διασταυρώσεις στοιχείων και σε άλλες εργασίες της ΑΑΔΕ και γι’ αυτό τον σκοπό προχωρά η πρόσληψη στελεχών με κατάλληλες ικανότητες, που θα ολοκληρωθεί έως το 2018, παράλληλα με την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Διευκρίνισε δε ότι η ΑΑΔΕ έχει καταφέρει να προχωρήσει σε μείωση του stock των επιστροφών κατά 50% τον μήνα Σεπτέμβριο και στοχεύει σύντομα να επανέλθει στις 90 ημέρες που προβλέπει η νομοθεσία.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα