Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Οι... φιλελεύθεροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα από τα πράγματα που δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν να έχει κάποιος υπηρετήσει την ελεύθερη αγορά και να υπηρετεί σήμερα αυτή την κυβέρνηση. Να έχει θητεύσει σε χρηματιστηριακή ή τράπεζα και να συλλειτουργεί με τον Καρανίκα στο ιερό, μοιράζοντας ψόφους στους επενδυτές.

Όταν έκανα πρώτη φορά αυτή την ερώτηση, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι χρηματιστηριάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ότι στην Νέα Δημοκρατία, η απάντηση που πήρα ήταν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κρυβόντουσαν δυνάμεις φιλελεύθερες που θα έσπρωχναν τον Αλέξη να κάνει μία μεταρρυθμιστική επανάσταση.


Το αστείο είναι ότι αυτό μου το έλεγαν έμπειροι άνθρωποι, που είχαν φάει τις αγορές με το κουταλάκι και είχαν γαλουχηθεί πολιτικά σε γνωστές κινήσεις, όπως η Δράση και η ΦΙΣ. Έλεγα, δεν μπορεί, όνειρο ζω! Θυμήθηκα και μία αντίστοιχη σκηνή από το λούφα και παραλλαγή, όταν οι στρατιώτες από την ΥΕΝΕΔ μετέφεραν κομουνιστικά σύμβολα στην... Βουλή. Κι εκεί ένας οδηγός είπε ότι άκουσε από τον θείο του ότι οι συνταγματάρχες ήταν... Νασερικοί. Είπα, λες; Λες να έχει στηθεί καμιά φράξια;

Την άλλη φορά συναντήθηκα με κάτι παλικάρια της Επιτροπής Βιομηχανίας. Είχαν αναλάβει με ζέση το έργο της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ λαού και κεφαλαίου. Δηλαδή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε που πέφτουν οι βιομηχανίες, διάφοροι άνθρωποι της αγοράς ανέλαβαν να του ανοίξουν δρόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα του 3%. Στην πραγματικότητα οι δομές του παραπέμπουν σε αυτό ακριβώς: Σε ένα κόμμα του 3%. Αν κάποιοι που έδωσαν περιθώρια είναι διάφοροι κύριοι που κινούνται εντός και εκτός των αγορών και αποφάσισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ευκαιρία της ζωής τους. Επειδή ακριβώς δεν είχαν ανθρώπους σε αυτό τον τομέα. Αποφάσισαν, δηλαδή, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα, η απάντηση είναι ότι μια χαρά βρήκαν και το έκαναν αυτό οι άνθρωποι... των αγορών. Σαν να λέμε την ημέρα χρηματομεσίτες και το βράδυ αφισοκολλητές του κόμματος. Και να είστε σίγουροι ότι αύριο, όταν αυτός ο εφιάλτης θα έχει τελειώσει, οι ίδιοι άνθρωποι θα υποστηρίζουν ότι προσέφεραν έργο, αφού βοήθησαν τον Αλέξη να γίνει πιο... κεντρώος.

Η γελοιότητα είναι κι αυτό ένα σύμπτωμα της εποχής. Να έχεις υπάρξει κορυφαίο στέλεχος σε χρηματιστηριακή ή επενδυτική εταιρεία και να συμβιώνεις με τους Πολάκηδες. Να έχεις σπουδάσει την ελεύθερη αγορά και να σταυρώνεις όποιον επενδυτή περνάει τα σύνορα της χώρας.

Θανάσης Μαυρίδηςliberal.gr
thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Χιλιάδες ευχαριστώ σε όλους σας για την στήριξη σας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος. Η εφημερίδα πούλησε την πρώτη ημέρα 7.000 φύλλα. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα