Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πληρώσει εδώ και 17 μήνες για τα πανεπιστημιακά βιβλία

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς συγγράμματα οι φοιτητές
Οι εκδότες αποφάσισαν να αναστείλουν την έκδοση των συγγραμμάτων - Δεν μπορούμε να πληρώσουμε με δικά μας χρήματα τη διανομή, λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος των εκδοτών

Χωρίς βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Πανεπιστημιακών Βιβλίων δεν προχωρά στη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και ξεκαθαρίζει «χωρίς να πληρώνει το κράτος, δεν μπορούμε να διανέμουμε πανεπιστημιακά συγγράμματα».



Ο Δημήτρης Μπαλιάτσας, μιλώντας στο protothema.gr, επισημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν με δικά τους χρήματα τη διανομή, ενώ το υπουργείο δεν έχει αποπληρώσει τη διανομή για το εαρινό εξάμηνο 2015-16”.

Η αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ). 
Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ, με την απόφαση αυτή, «εκφράζεται η οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».
Σημειώνεται οτι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα διανέμονται στους φοιτητές μέσω του μηχανογραφικού συστήματος “Εύδοξος”.

Οι εκδότες επισημαίνουν οτι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να προμηθευτούν προμηθευτούν τις πρώτες ύλες, για να να τυπώσουν τα βιβλία που είναι αναγκαία για το νέο ακαδημαϊκό έτος, ενώ επισημαίνουν οτι το 95% των εκδοτικών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς το κράτος τους χρωστά χρήματα για 17 μήνες.

Επισημαίνεται οτι όλες οι υποσχέσεις από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έχουν καταπατηθεί και τονίζουν οτι δεν είναι δυνατή περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς το υπουργείο έχει ξεπεράσει το όριο, όπως λένε χαρακτηριστικά.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα