Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Δημοσκόπηση: Επτά στους δέκα Έλληνες λένε «όχι» στην αλλαγή φύλου από τα 15

Αρνητικό το 71,7% για την αλλαγή φύλου στην ηλικία των 15-17 ετών, αλλά και για την αλλαγή από τα 17 και άνω (58,6%)

Αρνητική είναι η στάση της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας, αλλά ακόμα και από τα 17.


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί, σε μεγάλο ποσοστό, και με την χρονική συγκυρία στην οποία κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. 
Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα,  με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6%, που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα.

Όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλυτέρου 58,6%, που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί. [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα