Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Φλερτάρει με την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία (14 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ)

"Σκηνικό αυτοδυναμίας" για τη ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis και δημοσιεύεται σήμερα στα "Νέα". 

Όπως προκύπτει, η διαφορά της πρώτης ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, με την πρώτη να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 36,7% των ερωτηθέντων και τον δεύτερο το 22,7%. 

Αναλυτικότερα, η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

-ΝΔ 36,7%

-ΣΥΡΙΖΑ 22,7%

-Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8%

-Χρυσή Αυγή 7,3%

-ΚΚΕ 7,1%

-Ένωση Κεντρώων 3,4%

-ΑΝΕΛ 2,9%

-Ποτάμι 2,8%

-Λαϊκή Ενότητα 1,7%

-Άλλο 4,7%


Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Αναφορικά με τον πολιτικό αρχηγό που είναι καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Αλέξης Τσίπρας 13%, η Φώφη Γεννηματά 2%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 1%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 1%, ο Βασίλης Λεβέντης 1%, και ο "Κανένας" 43%.

Ποιο κόμμα νομίζετε πως θα βγει πρώτο;

Όσον αφορά την παράσταση νίκης και στο ερώτημα "Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές;", το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής. 

Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων. capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα