ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Συμφωνία με την Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης (CDB) θα υπογράψει η ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη

Την υπογραφή σύμφωνο συνεργασίας (MOU) με την China Development Bank (CDB) κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ηλεκτρική ενέργεια στη ΝΑ Ευρώπης που διοργανώνει στα πλαίσια της ΔΕΘ, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόνιο θα υπογράψουν ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης και ο επικεφαλής της ομάδας της CDB στην Ελλάδα, Jinning Wang.


H CDB είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά πιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα στην χρηματοδότηση ξένων επενδύσεων μακροπρόθεσμου δανεισμού και έκδοσης ομολόγων. Μάλιστα, είναι η τράπεζα που χρηματοδοτεί την εμβληματική κινεζική πρωτοβουλίας για το Νέο Δρόμο του Μεταξίου.

Η συνεργασία της ΔΕΗ με τη CDB προετοιμάζεται εδώ και καιρό και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει το κινεζικό ενδιαφέρον για τον ενεργειακό (και όχι μόνο) τομέα της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Άλλωστε, στα τέλη Φεβρουαρίου ο Μ. Παναγιωτάκης είχε συναντηθεί με τον Hu Huaibang, πρόεδρο της CDB, ο οποίος είχε επισκεφθεί τα γραφεία της επιχείρησης.

Στη συνάντηση εκείνη, στην οποία συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη των δύο εταιρειών, είχε συζητηθεί η συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών έργων στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.    energypress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα