Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πανελλαδικές: Στις 10 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους
Το protothema.gr κοντά στους υποψηφίους θα δημοσιοποιήσει αμέσως όταν τα αποτελέσματα -Αναμένεται μεγαλύτερη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, στις Οικονομικές και στις σχολές Πληροφορικής - Μεγάλη άνοδο στα Παιδαγωγικά

Αγωνία τέλος σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και των οικογενειών τους. Στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και  τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το protothema.gr, κοντά στους υποψηφίους, θα δημοσιοποιήσει αμέσως μόλις δοθούν από το υπουργείο, όλα τα στοιχεία. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https ://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).


Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές, στις Οικονομικές και στις σχολές Πληροφορικής, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 μόρια.

Μικρές  αυξομειώσεις αναμένονται στις Νομικές και Φιλοσοφικές σχολές, παρά την αποτυχία των υποψηφίων και στα Αρχαία Ελληνικά. 

Αντιθέτως, στα Παιδαγωγικά τμήματα οι εκτιμήσεις δείχνουν ανοδική πορεία των βάσεων, ακόμα και 1000 μορίων, καθώς πέρυσι ήταν πολύ χαμηλές, ενώ και ο αριθμός των υποψηφίων γι' αυτά σχεδόν διπλασιάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα