Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πέθανε ο θρυλικός «James Bond» Σερ Roger Moore

Πέθανε στα 89 του στην Ελβετία, ύστερα από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός βρετανός ηθοποιός και πρεσβευτής της Unicef, Σερ Roger Moore, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Είχε χρισθεί ιππότης το 2013 από την βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο ενώ είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός υποδυόμενος τον χαρακτήρα του James Bond σε 7 ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας, πρόκειται να ταφεί στο Μονακό σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, Σερ Roger Moore, σήμερα στην Ελβετία έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο» έγραψαν τα παιδιά του ηθοποιού.

«Η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις» ήταν το μήνυμα της κόρης του Ντέμπορα και των γιων του Τζέφρι και Κρίστιαν στο δελτίο τύπου.

Ο Roger Moore έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γκστάαντ (καντόνι της Βέρνης), όπου διαμένουν πολλοί εύποροι και διάσημοι, προτού μετακομίσει στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ.

Πρότυπο του Εγγλέζου τζέντλεμαν, ο Roger Moore έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» για να παγιώσει την φήμη του χάρη στον ρόλο του Τζέιμς Bond.

Ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007 σε επτά ταινίες, από το «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» ("Live and Let Die") το 1973 έως το «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» ("A view to a kill") το 1985.

Εντούτοις είχε κριθεί «πολύ όμορφος» κι επομένως απορρίφθηκε για τον πρώτο 007 τον "Dr No" (1962). Αφού ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες, ο Roger Moore πήρε τα ηνία.

Ως ο «τέλειος τζέντλεμαν» πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» που παίχτηκε από το 1962 έως το 1969. Ο ρόλος του Σάιμον Τέμπλαρ του χάρισε παγκόσμια επιτυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, τους

«The Persuaders!» (1971-1972).
Γοητευτικός καρδιοκατακτητής στη μεγάλη οθόνη, ο Roger Moore είχε πολλές κατακτήσεις στο ωραίο φύλο και στην πραγματική ζωή. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η Ιταλίδα Λουίζα Ματιόλι, η τρίτη του σύζυγος, του χάρισε τρία παιδιά.

Ο Roger Moore γεννήθηκε την 14η Οκτωβρίου του 1927 στο νότιο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός, η μητέρα του νοικοκυρά.

Παρέδωσε το ρόλο του Bond στον Τίμοθι Ντάλτον και κατόπιν ο Roger Moore βγήκε εν μέρει στη σύνταξη. Έζησε πλουσιοπάροχα και ταξίδευε μεταξύ του Λος Άντζελες, της Ελβετίας και της νότιας Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα