Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μέσα στον Ιούνιο βγαίνει σε διαγωνισμό η πρώτη θυγατρική της ΔΕΗ στη λιανική

Μέσα στον Ιούνιο, το αργότερο τον Ιούλιο, η ΔΕΗ θα είναι έτοιμη να κάνει διαγωνισμό για να πουλήσει εταιρεία με αναλογικό χαρτοφυλάκιο πελατών περίπου 7% της αγοράς (400-450 χιλιάδες πελάτες).

Την είδηση αυτή έβγαλε η συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της σημερινής ΓΣ της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μ. Παναγιωτάκης.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης «όλη αυτή την περίοδο μελετώνται τα πιθανά προβλήματα» και εκτίμησε ότι «η διαδικασία πάει πολύ καλά, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών έχουν ξεπεραστεί». Εξ ου και η βεβαιότητα για την ταχύτατη εξέλιξη των σχετικών διαδικασιών.

Αυτή θα είναι και η πρώτη θυγατρική της ΔΕΗ στη λιανική που θα βγει προς πώληση, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και συνέχεια.

Μονόδρομος για να πιαστούν οι στόχοι

Άλλωστε, η εκτίμηση του προέδρους της ΔΕΗ είναι ότι αυτός ο τρόπος για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά θα αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικός από τα όσα έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, αν δε γίνουν τέτοιες κινήσεις, είναι αδύνατο να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι «αν θεωρήσουμε ότι μένουν στη ΔΕΗ οι πελάτες της Υψηλής Τάσης, το Δημόσιο και οι ευάλωτοι καταναλωτές, τότε για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να μετακινηθούν 4.7 εκατ. ρολόγια μέσα σε 2,5 χρόνια».

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει υποδομή από τις ανταγωνίστριες της ΔΕΗ εταιρείες να υποδεχτούν ένα τέτοιο όγκο πελατών, καθώς κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στα business plan τους.

Έτσι λοιπόν, για τη ΔΕΗ η επιτυχία του μέτρου αυτού αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για τον περιορισμό του μεριδίου της στην αγορά.

Τα κίνητρα

Ένα ζήτημα που δεν έχει ακόμα κλείσει εντελώς, έχει να κάνει με τα κίνητρα που θα δοθούν στους υποψήφιους αγοραστές της θυγατρικής αυτής εταιρείας, προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν τους πελάτες.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ένα από τα κίνητρα που μελετάται να δοθούν είναι και η παροχή σταθερής τιμής με κάποιο σχετικό discount σε σχέση με την Οριακή Τιμή Συστήματος για 2-3 χρόνια.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα