ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η παρεξηγημένη Σαλαμίνα αποκαλύπτεται

Είναι ίσως ο πιο παρεξηγημένος προορισμός του Σαρωνικού. Σε απόσταση μόλις ενός τετάρτου από την Αττική, η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού και βολικός προορισμός για μονοήμερη ή ολιγοήμερη εκδρομή καθώς βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Σαρωνικού, απέναντι από τον κόλπο της Ελευσίνας.

Πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, φιλοξένησε την περίφημη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία. Το μεγάλο παρελθόν του παρεξηγημένου νησιού αποτυπώνεται και στα αρχαιολογικά ευρήματα  που έχουν εντοπιστεί στα εδάφη της. Εκθέματα από την προϊστορική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας.



Φτάνοντας με το πλοίο στα Παλούκια, ετοιμαστείτε για βόλτες, διαδρομές και βουτιές. Η Σαλαμίνα έχει όμορφες γωνιές, ευχάριστη φύση και πολλά σημεία για μπάνιο. Ατενίστε το νησί από τον λόφο στον οποίο δεσπόζουν το Ευριπίδειο Θέατρο και η εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας και αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει μέχρι την Ελευσίνα και την Αθήνα. Για μπάνιο ενδείκνυνται μεταξύ άλλων οι παραλίες Ψιλή άμμος, Περιστέρια, Σατερλί, Ηλιακτή αλλά και αρκετές ακόμα. Στα Κανάκια θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο δάσος ή να φτάσετε στο χώρο που θα βουτήξετε με τα ποδήλατά σας. Είναι μία από τις πιο καθαρές παραλίες του νησιού, με θέα προς την Αίγινα.



Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ενώ στο νότιο άκρο στέκεται αγέρωχος ο πέτρινος Φάρος του νησιού, με ηλικία που ξεπερνά τον αιώνα. Στη νότια πλευρά  του νησιού, πάνω από τον όρμο Περιστέρια, βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ευριπίδη. Διαθέτει στενή είσοδο, θαλάμους με χαμηλή οροφή και φυσικές κόγχες και εσοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.




Υπάρχουν άνθρωποι που αναπολούν τα παιδικά τους καλοκαίρια στη Σαλαμίνα, κι άλλοι που την επισκέπτονται ανελλιπώς έχοντας ανακαλύψει τις άγνωστες σε πολλούς- και παρεξηγημένες- ομορφιές της. Εκείνοι που απέκτησαν στις μυστικές γωνιές της και τις παραλίες της φίλους και βλέπουν σήμερα τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο, στα ίδια μέρη. Αυτοί οι «φανατικοί» του νησιού, μαζί με τους ντόπιους που αγαπούν τον τόπο τους, έχουν χαρίσει στο νησί του Σαρωνικού το αν μη τι άλλο ευρηματικό «Σαλα-μύκονος».

πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα