Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Eurovision 2017: Ο ελληνικός τελικός, το διαφορετικό televoting, η «αποχώρηση» Καπουτζίδη και το τραγούδι της Ιταλίας

Τρεις εβδομάδες απέμειναν για τον ελληνικό τελικό της Γιουροβίζιον, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου, και οι ιθύνοντες της ΕΡΤ δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Η Demy με το Δημήτρη Κοντόπουλο έχουν μπει ήδη στο στούντιο για την ηχογράφηση των τριών αγγλόφωνων κομματιών, με θέμα την αγάπη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ να τους συνοδεύουν. Το προσεχές διάστημα, μάλιστα, οι συντελεστές θα ταξιδέψουν στην Οδησσό για την οπτικοποίηση των τραγουδιών θέλοντας, έτσι, να αναδείξουν τα ελληνικά στοιχεία της ουκρανικής πόλης.


Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα αναδειχθεί το νικητήριο κομμάτι. Όπως έχει αναφερθεί, τη φετινή χρονιά, δεν θα πάρουν την απόφαση μόνο οι Έλληνες εντός συνόρων, αλλά κι εκείνοι που ζουν εκτός. Συγκεκριμένα, θα συσταθεί επιτροπή από εκπροσώπους εννέα ομογενειακών ενώσεων –ανάμεσα στις οποίες θα είναι η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ουκρανία – που θα μεταφέρουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Ελλήνων που ζουν εκεί και θα ψηφίσουν το αγαπημένο τους τραγούδι.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΡΤ σκοπεύει να βάλει στο παιχνίδι της ψηφοφορίας τους ομογενείς και μέσα από το televoting. Γίνονται προσπάθειες να υπάρξει τηλεφωνικός αριθμός μέσα από τον οποίο θα μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες και από τις ξένες χώρες όπου κατοικούν και θα παρακολουθούν τον «ελληνικό τελικό». Ενδιαφέρον έχει και ότι τα στελέχη αποφάσισαν πως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν για την ΕΡΤ από το televoting δεν θα κρατηθούν στο «ταμείο», αλλά θα δοθούν σε ιδρύματα. Έτσι, κάθε ψήφος, είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό, θα έχει και φιλανθρωπικό αντίκρισμα.



Ο Γιώργος Καπουτζίδης εκτός ελληνικού τελικού!
Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ! Τον εγχώριο τελικό δεν θα παρουσιάσει τελικά ο Γιώργος Καπουτζίδης, αφού ο ηθοποιός θα βρίσκεται στο Βελιγράδι για να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Τα ηνία θα αναλάβει η Έλενα Μπουζαλά ενώ στο πλευρό της θα έχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, το οποίο και αναζητούν αυτή την περίοδο.  Κι επειδή τελικός, χωρίς γκεστ εμφάνιση, δεν γίνεται, ο Hovig, ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, θα δώσει το παρών.  



Η συμμετοχή της Ιταλίας θυμίζει Ελλάδα

Τα βλέμματα τραβά και η συμμετοχή της Ιταλίας στον 62ο μουσικό διαγωνισμό, όπου ο Φραντσέσκο Γκαμπάνι θα ερμηνεύσει το κομμάτι «Occidentali’s Karma». Ένα τραγούδι με στίχους που εμπεριέχουν συμβολισμούς και φράσεις από διάφορες γλώσσες, όπως η αρχαία ελληνική. Το  ρεφραίν εμπεριέχει το πασίγνωστο απόφθεγμα που αποδίδεται στον φιλόσοφο Ηράκλειτο: πάντα ῥεῖ (τα πάντα κυλούν), το οποίο ακούγεται με ερασμιακή προφορά [πάντα ρέει].

Να σημειωθεί ότι τα ελληνικά, ως γλώσσα, έχουν ακουστεί μόνο τρεις φορές σε συμμετοχές εκτός Ελλάδας και Κύπρου: στο «Kinder Dieser Welt», της Αυστρίας το 1985, όπου στο δεύτερο ρεφραίν η χορωδία λέει «τα παιδιά», στο «Words for Love» του Ισραήλ το 2003, όπου ακούγεται τρεις φορές «σ’ αγαπώ» και στο «Love Unlimited» της Βουλγαρίας το 2012, όπου στα ρεφραίν ακούγεται «σ’ αγαπάω πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα