Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρές ζημιές 5,7 δισ. ευρώ για τη χρήση 2016 για την RWE

Ακόμα πιο δύσκολες ώρες περιμένουν την πλειοψηφία των μετόχων της RWE, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενέργειας της Γερμανίας ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω διαγραφή ύψους πολλών δισεκατομμυρίων εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.



Η εταιρεία κοινής ωφέλειας με έδρα το Έσσεν, ανέλαβε χρεώσεις ύψους 4,5 δισ. ευρώ την τριετία 2013-2015 από τις δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Περίπου 3,7 δισ. ευρώ εξ αυτών αφορούσε το γερμανικό χαρτοφυλάκιο του σταθμού ενέργειας, με επιπλέον χρεώσεις  για τους ενεργειακούς σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Τουρκία. 

Μολονότι η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 5,7 δισ. ευρώ για τη χρήση 2016, έχει στόχο να διανείμει μέρισμα σε όλους τους μετόχους της για το 2017.

Η ρίζα του προβλήματος που ταλανίζει κάθε μεγάλη εταιρεία κοινής ωφέλειας στη Γερμανία εντοπίζεται στη στροφή της χώρας στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας που δημιούργησαν πλεόνασμα και συμπίεσαν τα κέρδη από τον άνθρακα, το λιγνίτη και την πυρηνική ενέργεια.

Πάνω από το 80% των τελευταίων διαγραφών της RWE συνδέονται με την αξία των γερμανικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας.

Συνολικά, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ενέργειας της χώρας έχουν προχωρήσει σε απομειώσεις ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων την τελευταία τριετία.

Παράλληλα, η RWE ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει άλλα 6,8 δισ. ευρώ για την απόρριψη πυρηνικών αποβλήτων μέχρι την 1η Ιουλίου του 2017.

(Bloomberg/newmoney.gr)energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα