Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΘΗΡΑ) ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Το νησί της Σαντορίνης ή Θήρας ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων στο Αιγαίο πέλαγος. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά και η έκτασή του φτάνει τα 75,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Η Σαντορίνη είναι ένα από τα τέσσερα νησιά που απόμειναν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου. Το μεγαλύτερο νησί είναι η Σαντορίνη ή Θήρα, ενώ ακολουθούν η Θηρασιά, η Νέα Καμένη και η Παλιά Καμένη. Η Παλαιά και η Νέα Καμένη είναι ηφαιστειακά νησιά και δεν κατοικούνται.Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται σαν ενεργό ηφαίστειο.

Αν ξεκινήσετε από τον Πειραιά με το High speed (7:00) , θα φτάσετε στον Αθηνιό (το λιμάνι της Θήρας , 12 χλμ από τα ΦΗΡΑ) περίπου στις 12:00.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Αστυπάλαια είναι ζεν

Επιμέλεια: Μαριάννα Κουρκούνη


Η «πεταλούδα του Αιγαίου» διαχωρίζει με τα φτερά της το Μέσα και το Έξω Νησί. Αν και στην ταυτότητά της γράφει «Δωδεκάνησα», το άνυδρο τοπίο και τα πάλλευκα σπιτάκια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στο λόφο της Χώρας της ανεπιτήδευτα γοητευτικής και ανερχόμενης Αστυπάλαιας δείχνουν κυκλαδίτικες ρίζες.Διαβάστε εδώ

Μάνη: Βαθιά υπόκλιση στο πέτρινο στολίδι

10 στάσεις που πρέπει να κάνεις αν θες να ανακαλύψεις τη μαγεία της Μάνης.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΑ/thetag.gr

"Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά της και μια για τους ανθρώπους της".

Ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet έδωσε στην Πελοπόννησο την 1η θέση. Μόλις βρήκαμε τον καλύτερο προορισμό για το 2016. Κάποιος πέρασε από τη Μάνη. Πέτρα, ήλιος και θάλασσα. Τρία στοιχεία που συνθέτουν ατμόσφαιρα μυστηριακή.

Τόπος που σε καλεί να τον εξερευνήσεις. Δύσκολος και άγριος. Αν καταφέρεις να φτάσεις στην αλήθεια του έχεις βρει το καταφύγιό σου. Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη για τους ταξιδιώτες που δε θέλουν να αρκεστούν στην τυπική καλοκαιρινή εικόνα των αιγαιοπελαγίτικου σκηνικού και επιζητούν να ανακαλύψουν την άγονη ομορφιά ενός τόπου με ιστορία και εσωτερική δύναμη.

OI 35 ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΑΞΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Αφιέρωμα στις 35 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας κάνει η Corriere della Sera γράφοντας: «Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο. Μαύρα ή κόκκινα βότσαλα, πυκνή βλάστηση και πεύκα μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Είναι πολλές, πάρα πολλές οι όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Η καθεμιά της με το δικό της χαρακτήρα.

όπως σημειώνει το άρθρο, υπάρχουν παραλίες για οικογένειες με παιδιά. Κι άλλες πιο απομονωμένες που μπορεί να τις προσεγγίσει κανείς με πεζοπορία. Κι άλλες που είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Αλλά και πιο τουριστικές αλλά με πεντακάθαρα νερά».

The Cranberries: "Dreams"

Οι "The Cranberries" είναι ένα Ιρλανδικό συγκρότημα του εναλλακτικού ροκ που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη δεκαετία του 1990. Από το 2003 τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν ο καθένας μία ανεξάρτητη πορεία στη μουσική σκηνή. Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περί τα 43 εκατομμύρια άλμπουμς σε όλο τον κόσμο, χωρίς να συνυπολογίζονται τα cd singles.Ο Noel και ο Mike Hogan, δύο αδέρφια από το Limerick ίδρυσαν το συγκρότημα με ντράμερ τον Fergal Lawler το 1990. el.wikipedia.org/wiki/The_Cranberries


Serhat : "I Didn't Know "(San Marino) 2016 Eurovision Song Contest

Φέτος το Σαν Μαρίνo συμμετείχε στη EUROVISION με τον Τούρκο Serhat σ'ένα "DANCE" τραγούδι με τίτλο "I Didn't Know" . Το τραγούδι θα ακουστεί το καλοκαίρι παρόλο που στο διαγωνισμό αποκλείστηκε στον Α'Ημιτελικό τερματίζοντας στη 12η θέση (18 τραγούδια).

Γιώργος Σαμπάνης: "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ"


Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1983 στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι πρωταθλητής του στίβου και κατέχει 14 χρυσά Πανελλήνια μετάλλια, ενώ ασχολείται παράλληλα με τον στίβο, και την μουσική ως καταξιωμένος καλλιτέχνης. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι από τα 13 και άρχισε να παίζει κιθάρα από πολύ μικρή ηλικία.
Τον Οκτώβριο του 2007 έγινε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και του τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού κι όχι εδώ» το οποίο περιέχει την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο».
Το 2014 κυκλοφόρησε το "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ" , απολαύστε το



Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
LYRICS
Πες μου, πες μου
πως τα λάθη, βγάζουν στο σωστό.
Απ΄τα τόσα πάθη πες
με ποιό να σκεπαστώ.
Δείξε μου το δρόμο
που δε βγάζει σε γκρεμό,
να περπατώ.

Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα με «άρωμα» ISIS - Τουλάχιστον 80 νεκροί

Νταλίκα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Νίκαια 


Γαλλία – LIVE: Η Νίκαια πνίγηκε στο αίμα ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης – Φορτηγό πάτησε γκάζι και παρέσυρε πεζούς – Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς- Οι εορτασμοί για την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια βάφτηκαν με το αίμα αθώων
- Ολάντ: Επεκτείνεται για 3 μήνες η κατάσταση έκτακτης αναγκης
- 80 νεκροί ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και περισσότεροι από εκατοντάδες τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός
- Το φορτηγό έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος προκαλώντας χάος και πανικό – Εκτός από χειροβομβίδες, βρέθηκαν και όπλα μέσα στο φορτηγό
- Νεκρός από τα πυρά της αστυνομία ο οδηγός του – Φέρεται να είναι Γαλλοτυνήσιος, 31 ετών και κάτοικος της Νίκαιας
- "Άνθρωποι πετάγονταν στον αέρα σαν κορίνες μπόουλινγκ" λένε αυτόπτες μάρτυρες
- Συγκλονίζουν τα video από τη στιγμή της επίθεσης και οι φωτογραφίες με νεκρούς ή τραυματίες να κείτονται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης

Όταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι έλεγαν «ξεπούλημα» τα 300 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο Σαμαράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ
Το Δημόσιο θα εισπράξει 45 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά φέρεται να ζητούσε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τρία χρόνια, 300 εκατ. ευρώ, και είχε τότε κατηγορηθεί από τον Γιώργο Σταθάκη ότι… ξεπουλούσε τη δημόσια περιουσία.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνει ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο του 2013 ο βουλευτής της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, καταγγέλλοντας την τότε κυβέρνηση ότι «η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους».

Συγκλονιστικό σκίτσο για τη Νίκαια

Με νέο σκίτσο, ο σκιτσογράφος Latuff -που στο παρελθόν είχε εκνευρίσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν- συγκλονίζει την κοινή γνώμη για την τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Πηγή: skai.gr

ΔΕΗ - Παράταση για τη ρύθμιση οφειλών

Δίμηνη παράταση του προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου όπως αναφέρει να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.
Το ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου αρχικά για τέσσερις μήνες καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 31 Ιουλίου αλλά σήμερα παρατάθηκε για άλλους δύο. Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού.

Με το σύστημα αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 230.000 πελάτες με χρέος 680 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές, η οποία ισχύει και για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους. 

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Αν δεν ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος θα πάρουμε τις 50 έδρες - Είχαμε Plan B

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας... Εάν δεν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος (σ.σ στις επόμενες εκλογές) θα πάρουμε τις 50 έδρες, γιατί εμείς θα τις πάρουμε» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Παράλληλα, διαλύει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗΝ GOLDMAN SACHS


«Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζαGoldman Sachs. Η Γαλλία είχε ήδη ζητήσει χθες...
«επισήμως» από τον πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι' αυτή την τράπεζα.
Κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Φρανσουά Ολάντ απείλησε να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αν δεν σέβεται την κυβερνητική «αλληλεγγύη» και την ανάγκη να «υπηρετήσει μέχρι το τέλος» χωρίς «προσωπικές και ακόμη λιγότερο προεδρικές φιλοδοξίες».
«Ο σεβασμός σ' αυτούς τους κανόνες σημαίνει παραμονή στην κυβέρνηση, ο μη σεβασμός σημαίνει μη παραμονή σ' αυτήν», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Ο Ολάντ έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα παραταθεί πέραν της 26ης Ιουλίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ' αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις», δήλωσε ο Ολάντ.

ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ :«Ξύπνησα ένα πρωί και πούλησα τρία σπίτια στη Μύκονο και τρία στην Κηφισιά»(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τηλεοπτική εκπομπή παραχώρησε συνέντευξη ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που πούλησε τρία σπίτια στη Μύκονο και τρία στην Κηφισιά.

«Από τον πόλεμο κρατάω μόνο τα παράσημά μου και όχι τις αναμνήσεις μου. Πούλησα τα σπίτια μου και το βγάλανε ως “στο νοίκι ο Χατζηφωτίου”, λες κι έμεινα στο ράφι. Πούλησα τρία στην Κηφισιά και τρία Μύκονο. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα “αυτά τώρα τι τα κάνω εγώ; Για να τα έχω;”. Κάποιος με ταλαιπώρησε με κάποιο από αυτά και νευρίασα. Τώρα μένω εδώ στο Φάληρο, 600 ευρώ ενοίκιο».περισσότερα εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της χώρας – Επαληθεύονται οι προφητείες; (εικόνες-βίντεο)

Αποκάλυψη- βόμβα έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας στην Ακαδημία Πολιτικής του ΑΚΡ. Για πρώτη φορά Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι επίκειται αλλαγή των τουρκικών συνόρων!

Πρόκειται για μια είδηση που σοκάρει και επαληθεύει τους λόγους μεταστροφής της Άγκυρας προς την Ρωσία.

Ο ίδιος ο Μ.Γιλντιρίμ είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας σε λίγο δεν θα ισχύει. περισσότερα εδώ



ΚΥΡ


ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ 14.07.2016


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΕΘΝΟΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


TA NEA


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η ΔΕΗ, η πώληση του ΑΔΜΗΕ και ο φόβος του... μπαταχτσή


Μετά κόπων και βασάνων, η γενική συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 24%.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 26 Ιουλίου, με τις HSBC, Citigroup και NBG Securities να λειτουργούν ως σύμβουλοι πώλησης.

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης προβλέπει τα εξής: Πώληση, όπως προαναφέρθηκε, από τη ΔEΗ του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή, πώληση ενός επιπλέον 25% στο Δημόσιο και απόδοση στους μετόχους της ΔEΗ του υπόλοιπου 51% (carve out).

Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο 300.000€ του Κήρυκα Χανίων

Για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του καθώς και της οικογένειάς του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Αφορμή η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στο πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2012, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μέτοχος της εταιρείας "Κήρυξ ΑΕ", η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να εξοφλήσετε σε δόσεις παλιούς και νέους φόρους

Του Σπύρου Δημητρέλη

Η μεγάλη ώρα της εφορίας πλησιάζει για εκατομμύρια φορολογούμενους και δεν πρόκειται να είναι εύκολη για κανέναν.

Η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων απέχει μόλις δεκάξι ημέρες και οι φορολογούμενοι έχουν αρχίζει να βάζουν στο τραπέζι μολύβι και χαρτί προκειμένου να υπολογίσουν αν και πόσα τους περισσεύουν προκειμένου να εκπληρώσουν τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις οι οποίες μάλιστα θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή.

Στο καλό σενάριο, στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ και έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν κάθε μήνα ΕΝΦΙΑ καθώς και μια δόση του φόρου εισοδήματος και τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα οΚυριάκος Μητσοτάκηςεπισκέφθηκε... 
το κεντρικό σταθμό των ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο ΣΚΑΪ

Ο Πρωθυπουργός απαντά στις ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά , σήμερα Πέμπτη μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Με προβληματισμό αναμένουν την τιμή για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ εναλλακτικοί προμηθευτές και ΔΕΗ


(update: 15:45) Σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών τύπου NOME, οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν βγάλει τα μολύβια και κάνουν τους υπολογισμούς τους. Ωστόσο μάλλον απαισιόδοξη εμφανίζεται η αγορά ηλεκτρισμού, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που αποκάλυψε το energypress ότι η ΡΑΕ εισηγείται ως τιμή εκκίνησης μια τιμή πέριξ των 38 ευρώ. Πηγές της αγοράς με τις οποίες συνομίλησε το energypress εμφανίζονται επιφυλακτικές και κρατούν χαμηλά τον πήχη για τις δημοπρασίες του Σεπτεμβρίου. Στον αντίποδα η ΔΕΗ επικεντρώνει τις προσπάθειές της να υπάρξει ένα είδος διαχωρισμού για συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μέτρηση των μεριδίων αγοράς.

Σπείρα ξήλωσε 55 μετασχηματιστές - Ζημιά 295.000 ευρώ στη ΔΕΗ

Ζημιά που αγγίζει τις 300.000 ευρώ είχε προκαλέσει στη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σπείρα που έκλεβε δεκάδες μετασχηματιστές. Ένας 30χρονος από το Πακιστάν μέλος της οργάνωσης συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

ΚΥΡ


CosmoONE: Ανέπτυξε το 1ο Δυναμικό Σύστημα Αγορών για την ΔΕΗ

 Η cosmoONE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, ανέπτυξε για τη ΔΕΗ το 1ο Δυναμικό Σύστημα Αγορών, το οποίο διακρίθηκε με ΒRΟΝΖΕ ΑWARD στα Business IT Excellence Awards 2016.

Με σκύλους θα ψάχνουν για μετρητά στις βαλίτσες!

Στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτείται επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους που θα ανιχνεύουν τις αποσκευές των επιβατών στα αεροδρόμια ή γενικότερα στις πύλες εξόδου της χώρας για να εντοπίσουν χαρτονομίσματα, προφανώς ευρώ

Ειδικά σκυλιά που θα εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν μετρητά ετοιμάζεται να προμηθευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου όπως φαίνεται να περιορίσει τις ροές χρημάτων που φεύγουν χέρι με χέρι από τη χώρα.

Δήλωση βόμβα της Λαγκάρντ για το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε.

Bρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών

Χαρτοφυλάκιο έκπληξη

O άνθρωπος που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του Brexit διορίστηκε ΥΠΕΞ από την Τερέζα Μέι - Υπουργός Brexit ο Ντέιβιντ Ντέιβις - Ο Χάμοντ στη θέση του ΥΠΟΙΚ

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ του Brexit, διορίστηκε την Τετάρτη υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, αφού η Μέι διόρισε υπουργό Brexit τον Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου της Μέι που δόθηκε στη δημοσίοτητα

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Προσοχή στις παγίδες που `φουσκώνουν` το φόρο!

 Πότε θα κληθείτε στην εφορία για... έλεγχο- Εννέα είναι οι πιο συνηθισμένες παγίδες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
- Πότε θα κληθείτε για περαιτέρω έλεγχο
- Τι πρέπει να κάνετε αν έχει γίνει λάθος στις αποδοχές σας
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ εδώ

May Day: Ορκίστηκε η πρωθυπουργός του Brexit, Τερέζα Μέι

Η εποχή του Ντέιβιντ Κάμερον τελείωσε μετά από έξι χρόνια και εκείνη της Τερέζα Μέι, μόλις αρχίζει.

Η Μέι είναι η δεύτερη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από την Μάργκαρετ Θάτσερ και εκείνη που καλείται να αναλάβει το βαρύ φορτίο των διαπραγματεύσεων για το Brexit, που αποφάσισε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα της 23ης του Ιούνη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Tα Ανείσπρακτα Ενοίκια : η αλήθεια και το ψέμα

                           Φοροτεχνικός-Συγγραφέας                        
Από τίς δηλώσεις του 2016 (εισοδήματα από 1/1/2015 έως 31/12/2015), τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δεν έχουν εισπραχθεί  από τον δικαιούχο-εκμισθωτή, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος , έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. 

«Είμαι νέα, ψήφισα Brexit και δεν το μετανιώνω»

Καθώς συνεχίζεται η εγχώρια αντιπαράθεση διαφόρων γραφίδων, για τους λόγους που οδήγησαν στην επικράτηση του Brexit, συνήθως με υπεραπλουστεύσεις, έχει σημασία να δούμε την άποψη μιας Βρετανίδας δημοσιογράφου των Financial Times (κι όχι κάποιου λαϊκιστικού εντύπου) που ψήφισε «Leave», κι όπως λέει, ΔΕΝ το μετανιώνει.

«Έκρηξη» στα νέα φέσια προς την εφορία τον Μάιο

Από τους χειρότερους μήνες ο Μάιος καθώς έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 1,254 δισ.! Ξεπέρασαν τα 88,8 δισ. τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος Μαΐου. Πάνω από 5 δισ. οι νέες οφειλές εντός του έτους. Εντονος προβληματισμός στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Έκρηξη» στα νέα φέσια προς την εφορία τον Μάιο - Προστέθηκαν νέες οφειλές 1,254 δισ.

Γ.Πουλόπουλος: Το Mega δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Εμπλοκή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες! Αλλάζουν τα δεδομένα εντός των επομένων ωρών για τους 10 (λόγω αποχώρησης Καρατζαφέρη) υποψήφιους.

“Το Mega, εξ΄όσων γνωρίζω, δεν έχει προσκομίσει φορολογική ενημερότητα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ.Γιώργος Πουλόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ΔΕΗ. Πάντα δίπλα σας στον καθημερινό σας αγώνα

Τώρα με τη ΔΕΗ 15% έκπτωση σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και νοικοκυριά και ρύθμιση οφειλών σε 36 δόσεις έως και 31 Ιουλίου! 
Γιατί σε κάθε σου στιγμή χρειάζεσαι μία σταθερή δύναμη δίπλα σου να σε στηρίζει!

H ΔΕΗ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Η ΔΕΗ προκήρυξε σήμερα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεθνή διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού 24% στον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Ιουλίου για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Από σήμερα, Τρίτη, και για μία εβδομάδα θα μπορούν να καταθέτουν στο υπουργείο Παιδείας «ηλεκτρονικά» οι εκπαιδευτικοί τις αιτήσεις τους για πρόσληψη σε θέση αναπληρωτών στα σχολεία...
Με την ίδια διαδικασία θα γίνουν και οι «μεταφορές» εκπαιδευτικών μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων ανεξαρτήτως του αντικειμένου τους, καθώς το υπουργείο Παιδείας συμπεριέλαβε διάταξη στην σχετική εγκύκλιο, με την οποία καλεί συγκεκριμένες ειδικότητες να επιλέξουν «και απο τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης» (δηλαδή απο δημοτικά, γυμνάσια ή λυκεια). Στην κατηγορία αυτή είναι οι κλάδοι εκπαιδευτικών ΠΕ05-ΠΕ 06-ΠΕ 07 καθηγητές ξένων γλωσσών), ΠΕ08 (καλλιτεχνικών), ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), ΠΕ19 (Πληροφορικής ΑΕΙ), ΠΕ20 (Πληροφορικής ΤΕΙ), ΠΕ32 (θεατρικών σπουδών) και ΠΕ18.41 (Δραματικής Τέχνης) μπορούν να επιλέξουν περιοχές και από τις δύο βαθμίδες εκπαιδευσης

Σκάνδαλο Siemens: «Πόλεμος» για τις ευθύνες που οδήγησαν τη δίκη σε αναβολή

Το Εφετείο αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή λόγω μη μετάφρασης του βουλεύματος από το υπ. Εξωτερικών -ΥΠΕΞ: Ψευδείς και ανυπόστατες αυτές οι πληροφορίες- Αυστηρή δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου- ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται- Τι λέει η Εισαγγελία Εφετών

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή το «φιάσκο» με τη Siemens και την επ' αόριστον αναβολή της δίκης της υπόθεσης με την κυβερνητική εκπρόσωπο, μάλιστα, να απειλεί τώρα τους δικαστές με διώξεις.περισσότερα εδώ

Σύγκρουση τρένων στο Μπάρι: Αυξήθηκαν οι νεκροί - Ο Ρέντσι στο σημείο της τραγωδίας

Ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Απουλία, είναι 25 νεκροί και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε ο Ματέο Ρέντσι.

ΚΥΡ


Βρετανία: Σήμερα αναλαμβάνει πρωθυπουργός η Theresa May

Σήμερα αναλαμβάνει νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερέζα Μέι, μετά από την παραίτηση του Ντέβιντ Κάμερον την ίδια ημέρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΗ A E 7 7 2016 (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα