Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Παναγιωτάκης: Κινδυνεύουμε να χάσουμε όλους τους κερδοφόρους πελάτες

Για έναν οδικό χάρτη βίαιου ανοίγματος της αγοράς που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, με μέτρα και ρυθμούς πρωτόγνωρους στα διεθνή δεδομένα, έκανε λόγο και σήμερα (30.11) ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο ίδιος μίλησε για  υποχρεωτική απώλεια του 40% του μεριδίου της στην αγορά μέχρι το 2020 "και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του συνόλου σχεδόν των κερδοφόρων πελατών" ενώ διερωτήθηκε εάν όλοι – και η πολιτεία όπως διευκρίνισε – είμαστε έτοιμοι για τον ανταγωνισμό. 

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υποστήριξε ότι γεγονός πως το δημόσιο έχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και ελέγχει τη διοίκηση της επιχείρησης "σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αφυδάτωση ή συρρίκνωση της εταιρικής της υπόστασης και τη λειτουργία της με τις αρχές και τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης".
Επίσης, αναφέρθηκε στη "μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό", στην οποία και απέδωσε "τη μειωμένη εισπραξιμότητα και την αποστέρηση κρίσιμης ρευστότητας από την επιχείρηση".
"Χωρίς ισχυρή ΔΕΗ δεν μπορεί να υπάρξει υγιής αγορά", είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "με την προϋπόθεση της στήριξης της εταιρικής της λειτουργίας από την πολιτεία, η ΔΕΗ θα πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του εγγυητή και ρυθμιστή της αγοράς Η.Ε.".
Τέλος για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, σημείωσε ότι η ΔΕΗ μεταξύ άλλων προωθεί στα αρμόδια όργανα τον ορισμό της αγοράς και ειδικότερα την εξαίρεση των ευάλωτων καταναλωτών και αυτών της Υψηλής Τάσης από το μερίδιο της επιχείρησης.
Χατζηαργυρίου (ΔΕΔΔΗΕ): Τα έξυπνα δίκτυα βοηθούν για περισσότερες ΑΠΕ
Στο ίδιο συνέδριο μιλώνοτας ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ (εταιρεία δικτύου διανομής) Ν. Χατζηαργυρίοιυ εκτίμησε ότι τα υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρντς και οι παράλληλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με τα "έξυπνα" δίκτυα. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες βοηθούν την εξισορρόπηση του συστήματος που χρησιμοποιεί έναν αριθμό διαφορετικών πηγών ενέργειας.

"Η στρατηγική μας χτίζεται πάνω στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου μετασχηματισμού 2015-2020", ανέφερε ο κ. Χατζηαργυρίου, ο οποίος χαρακτήρισε την τεχνολογία "κλειδί" για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και την εκτέλεση του μετασχηματισμού σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα ευρωπαϊκά δίκτυα θα χρειαστούν επενδύσεις 600 δις έως το 2020, τα 400 δις από τα οποία αφορούν τα δίκτυα διανομής.

Ειδικότερα για την ελληνική αγορά, τόνισε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, με τους καταναλωτές, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις να ζητούν χαμηλότερες τιμές ενέργειας.

Χ.Φλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα