Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

«Αόρατα» στα αρχεία της ΔΕΗ εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ακίνητων

Στην απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημοτικά τέλη οδηγούνται οι ΟΤΑ, καθώς χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ακινήτων είτε δηλώνονται μειωμένα στη 

Μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, έχει εντοπισθεί από τις αρμόδιες Αρχές ότι εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν φτάνουν ποτέ στα ταμεία τους.

Λόγω της καταγραφής λιγότερων τετραγωνικών ακινήτων οι δήμοι χάνουν έσοδα από τέλη και ακίνητης περιουσίας τα οποία καταβάλλονται από ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Το ζήτημα των αποκλίσεων είναι μείζονος σημασίας, με δεδομένο ότι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (ενιαίο ανταποδοτικό τέλος) και το λεγόμενο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) καταβάλλονται από ιδιοκτήτες ακινήτων κάθε δήμου μέσω του λογαριασμού που εκδίδει η ΔΕΗ – για όσα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα τα τέλη καταβάλλονται απευθείας στους ΟΤΑ.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του δήμου Γλυφάδας, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα της Κυριακής».

Έπειτα από σύγκριση των αρχείων του Δήμου και της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή αποκάλυψε 854.766 τετραγωνικά μέτρα σε ακίνητα εντός Γλυφάδας (οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στον δήμο αλλά όχι στην επιχείρηση ηλεκτρισμού. Πρόκειται συνολικά για 5.906 ακίνητα, από τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, θα εισπράττει επιπλέον περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως!

Ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπίσει δήμαρχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τις αρμόδιες αρχές να διαπιστώνουν αναντιστοιχία δηλωμένων τετραγωνικών μέτρων σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους μεταξύ ΟΤΑ και ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα