Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες αιχμές Σκουρλέτη κατά Πιτσιόρλα για ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

Αισιόδοξος ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17 % της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

"Σήμερα η αγορά ηλεκτρική ενέργειας ανοίγει, άλλωστε έχουν γίνει μια σειρά θεσμικές αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται ιδιοκτησιακά από τη ΔΕΗ, ενώ το Δημόσιο διατηρεί το 51%. Ακυρώσαμε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, προχωρούμε στις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, θεσμοθετούμε το target model.Μιλάμε για άλλες συνθήκες.Μόνο μια νεοφιλελεύθερη ακαμψία και εμμονή μπορεί να δικαιολογήσει την επαναφορά αυτού του σχεδίου", δηλώνει ο υπουργός. Αφήνει σαφείς αιχμές για τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα λέγοντας ότι: "Αν αληθεύει, δε, αυτό που ακούγεται σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει το ρόλο της διασποράς πληροφοριών για λογαριασμό συγκεκριμένων κύκλων των δανειστών με σκοπό τη δοαμόρφωση της κοινής γνώμης, τότε αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι σοβαρά" και προσθέτει: "Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και όχι άλλων".
Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και τις δανειοδοτήσεις του κ. Καλογρίτσα σημειώνει ότι "δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία, αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι". Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι δεν τον απασχολεί η προοπτική να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι "το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια χρηστή διαχείριση της συμφωνίας του περασμένου χρόνου και μόνο".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα