Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κατασχέσεις χρημάτων από την εφορία – Ποιοι χάνουν τα χρήματά τους

Αν κάποιος έχει εργαστεί για το δημόσιο και έχει να λάβει χρήματα από την κεντρική διοίκηση ή κάνει μεταβίβαση ακινήτου ενώ έχει ταυτόχρονα ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία θα δεί τα χρήματα να εξαφανίζονται καθώς οι εφορίες έχουν εντολή να παρακρατούν ως και το 100% της οφειλής!
Έτσι απλά ακόμη και εάν κάποιος έχει υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές του στο Δημόσιο χάνει το δικαίωμα αυτό καθώς οι εφορίες ουσιαστικά κάνουν... ό,τι θέλουν και μπορούν να εισπράξουν από 10% ως και 100% του οφειλόμενου ποσού.



Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει εργαστεί για έναν Δήμο της χώρας και έχει να λάβει 1.000 ευρώ. Ταυτόχρονα ο ίδιος άνθρωπος έχει ένα χρέος στην εφορία της τάξης των 600 ευρώ. Ακόμη και εάν έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων, αντί να λάβει το ποσό των 1.000 ευρώ η εφορία θα προβεί σε κατάσχεση του ποσού των 600 ευρώ που χρωστάει και έτσι θα λάβει μόλις 400 ευρώ. Το μέτρο είναι αναγκαστικό και δεν γλιτώνει κανείς.

Το παραπάνω μέτρο ενεργοποιείται αυτόματα σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών καθώς για να πληρωθεί κάποιος από το Δημόσιο απαιτείται φορολογική ενημερότητα.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα