Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον «General Lee» των Dukes [videos]

Η τηλεοπτική σειρά « The Dukes of Hazzard», που παίχτηκε στην Αμερική από το 1979 έως 1985 , είχε ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές μια πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 με το όνομα «General Lee». Στην Ελλάδα η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου του 1981, τότε που η TV δεν μας φλόμωνε με επαναλήψεις 20ετίας από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. 


Ο «στρατηγός» είχε βαμμένη την οροφή του με τη Σημαία της Ομοσπονδίας και ανέγραφε τις λέξεις «GENERAL LEE» σε κάθε πόρτα. Τα παράθυρά του ήταν πάντα ανοιχτά, καθώς οι πόρτες υποτίθεται ότι ήταν ηλεκτροκολλημένες, ένεκα της αγωνιστικής χρήσης, οπότε οι ηθοποιοί έπρεπε να γλιστρούν από τα παράθυρα στην καμπίνα. Το νούμερο «01» ήταν βαμμένο και στις δύο πόρτες του αυτοκινήτου, ενώ όταν η κόρνα του έπαιξε τις 12 πρώτες νότες του «Dixie», του εθνικού ύμνου της Ομοσπονδίας.

Η Dodge Charger των Dukes κάτω από το καπό φορούσε έναν 426 HEMI V8 που στη στριτάδικη detuned έκδοσή του, μιας και πρόκειται για αγωνιστικό μοτέρ, απέδιδε μέγιστη ισχύ 430 PS -μην το μπερδέψετε με το 426 RB.

Να σημειώσουμε ότι τα θεαματικά άλματα του αυτοκινήτου που γίνονταν σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, αλλά και το δημοφιλές της τηλεοπτικής σειράς, δημιούργησαν μεγάλο καταναλωτικό ενδιαφέρον για την Dodge Charger.περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα