Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Βρετανία: Σήμερα αναλαμβάνει πρωθυπουργός η Theresa May

Σήμερα αναλαμβάνει νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερέζα Μέι, μετά από την παραίτηση του Ντέβιντ Κάμερον την ίδια ημέρα.

Σημειωτέον πως η Τερέζα Μέι είναι η μοναδική εναπομείνασα υποψήφια για την ηγεσία του κυβερνώντος βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, μερικά λεπτά αφού η Αντρέα Λίντσομ, η οποία ήταν αντίπαλος της Μέι για την ηγεσία γνωστοποίησε την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα, επειδή δεν έχει "αρκετή υποστήριξη" για να σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση.

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να ηγηθείς του Συντηρητικού Κόμματος στην κυβέρνηση και θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να το πράξω", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

"Ωστόσο κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα συμφέροντα της χώρας μας υπηρετούνται καλύτερα με τον άμεσο διορισμό ενός ισχυρού πρωθυπουργού που να έχει ισχυρή υποστήριξη. Γι' αυτό αποσύρομαι από την εκλογή ηγεσίας και εύχομαι στην Τερέζα Μέι μια σπουδαία επιτυχία".

Η Αντρέα Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ του Brexit, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα, μόλις τέσσερις ημέρες αφού είχε επιλεγεί από τους βουλευτές ως υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Αναγνωρίζοντας πως η Μέι έχει συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη από την ίδια εκ μέρους των βουλευτών των Τόρις, η Αντρέα Λίντσομ δήλωσε πως την υποστηρίζει. "Βρίσκεται στην ιδανική θέση για να θέσει σε εφαρμογή το Brexit με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Βρετανούς και υποσχέθηκε ότι θα το κάνει", δήλωσε η υφυπουργός.

Η Μέι, ευρωσκεπτικίστρια που πέρασε στο στρατόπεδο της παραμονής στην ΕΕ στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα πως θα σεβαστεί τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit, αφήνοντας λίγες ελπίδες σε αυτούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την Ε.Ε..

"Δεν μπορώ να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα να παραμείνουμε στους κόλπους της Ε.Ε.", δήλωσε σήμερα το πρωί στο Μπέρμιγχαμ. "Το Brexit σημαίνει Brexit" και "θα το κάνουμε να επιτύχει", επέμεινε.
Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ/capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα