Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

May Day: Ορκίστηκε η πρωθυπουργός του Brexit, Τερέζα Μέι

Η εποχή του Ντέιβιντ Κάμερον τελείωσε μετά από έξι χρόνια και εκείνη της Τερέζα Μέι, μόλις αρχίζει.

Η Μέι είναι η δεύτερη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από την Μάργκαρετ Θάτσερ και εκείνη που καλείται να αναλάβει το βαρύ φορτίο των διαπραγματεύσεων για το Brexit, που αποφάσισε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα της 23ης του Ιούνη.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον νωρίτερα αποθεώθηκε στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός στη Βουλή των Λόρδων, ενώ οικογενειακώς εξήλθε από την πρωθυπουργική κατοικία για να κατευθυνθεί προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου επίσημα πλέον υπέβαλε την παραίτησή του στη βασίλισσα.

Αμέσως μετά, η βασίλισσα κάλεσε στο παλάτι την Τερέζα Μέι, στην οποία έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που θα προχωρήσει άμεσα. Μάλιστα η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, όχι μόνο έχει δεσμευθεί πως δεν πρόκειται να ανατρέψει την απόφαση του δημοψηφίσματος -αν και στις 5 του Σεπτέμβρη αναμένεται να συζητηθεί στη βουλή το αίτημα για νέα δημοψήφισμα- αλλά αντίθετα έχει δηλώσει την πρόθεσή της, να ιδρύσει υπουργείο Brexit. Το τελευταίο αναμένεται να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας" δήλωσε απευθυνόμενη στους πολίτες έξω από την Downing Street 10, η Τερέζα Μέι, στις πρώτες τις δηλώσεις ως πρωθυπουργός. "Φεύγοντας από την ΕΕ, θα βρούμε ένα θετικό ρόλο για τη χώρα. Αυτή θα είναι η αποστολή της κυβέρνησής μου και μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Μεγάλη Βρετανία"newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα