ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Έως και 8 υποψήφιοι για τηλεοπτικές άδειες - Αγώνας δρόμου από το MEGA

Η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα
Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι - Μυστήριο με το παράβολο για «αίτηση τηλεοπτικής αδείας» που πληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Τρεις αιτήσεις για την παροχή άδειας τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, βρίσκονται ήδη κατατεθειμένες από χθες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας οι αιτήσεις αυτές θα φθάσουν τουλάχιστον τις έξι, ίσως και τις επτά, ή ακόμα και τις οκτώ!


Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR CHANNEL κατέθεσαν ήδη τους σχετικούς φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα, σχετική αίτηση θα καταθέσει και ο ALPHA.

Αγώνα δρόμου για να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες κάνει από χθες το απόγευμα ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο οποίος υπέβαλλε χθες το βράδυ νέο επιχειρηματικό σχέδιο και αναμένει την έγκρισή του το αργότερο ως το πρωί της Δευτέρας για να καταθέσει τον σχετικό φάκελλο. Σύμφωνα με στελέχη του καναλιού, διασφαλίστηκε από χθες η ασφαλιστική ενημερότητα, έπειτα από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ και το μόνο που λείπει για να θεωρηθεί άρτιος ο φάκελλος της υποψηφιότητας, είναι η τραπεζική ενημερότητα.

Σύμφωνα όμως με τραπεζικές πηγές, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να εγκριθεί από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του καναλιού, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, και ιδίως όταν αυτό δεν συνοδεύεται και από κατάθεση νέων κεφαλαίων από πλευράς των μετόχων.

Ανεξαρτήτως πάντως από την κατάληξη της υποψηφιότητας του MEGA, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, οτι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν ως το μεσημέρι της Δευτέρας που λήγει η σχετική προθεσμία, θα είναι περισσότερες από τέσσερις, που η κυβέρνηση έχει αρχικώς ορίσει ως τον μέγιστο αριθμό αδειών που θα χορηγηθούν.

Κι αυτές οι αιτήσεις μπορούν να φθάσουν έως και τις οκτώ.

Διότι πέραν των πέντε προαναφερομένων τηλεοπτικών σταθμών, εξακολουθεί να δηλώνει οτι θα καταθέσει σχετική αίτηση και ο “EPSILON”, ενώ χθες το μεσημέρι υπήρξε έντονη φημολογία οτι κατατέθηκε φάκελλος και από επιχειρηματικό σχήμα της Θεσσαλονίκης.

Τελικώς αποσαφηνίστηκε, οτι τέτοια αίτηση δεν έχει κατατεθεί προς το παρόν, αλλά είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ως την Δευτέρα, καθώς σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία “αίτηση τηλεοπτικής αδείας”. Κι αυτό πληρώθηκε από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Θεωρείται επίσης βέβαιο οτι θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια υποψηφιότητα από επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη κατάθεση των φακέλων αιτήσεως συμμετοχής θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου, να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων,

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα