Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Υποχρεωτική ηλεκτροδότηση στα γειτονικά κράτη σε περίπτωση ανάγκης προβλέπει νομοθεσία της Κομισιόν

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα είναι υποχρεωμένα στο εξής να βοηθούν στην ηλεκτροδότηση των γειτόνων τους όταν παρατηρούνται ενεργειακές ελλείψεις, σύμφωνα με νομοθεσία που αναμένεται να προωθήσει η Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, η ιδέα αυτή αποκαλείται «το αξίωμα της αλληλεγγύης» και πηγές της Κομισιόν πρόσθεσαν ότι η νέα νομοθεσία θα αφορά και τις εισαγωγές LNG, οι οποίες προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά στο εξής στη Γηραιά Ήπειρο. Οι δύο παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πακέτο ενεργειακής ασφάλειας που θα προωθήσουν οι Βρυξέλλες και θα παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Εκτός από αυτές, περιλαμβάνονται μέτρα με τα οποία η Κομισιόν θα έχει λόγο στις διακυβερνητικές ενεργειακές συμφωνίες που ολοκληρώνουν τα κράτη-μέλη, αλλά και στα σχετικά εμπορικά συμβόλαια, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον «περιστατικά» όπως αυτά του South Stream και του Nord Stream 2.

Όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια και την αλληλεγγύη, η Ε.Ε. θα διαχωριστεί σε εννέα ζώνες, με την Ελλάδα να «δένει» μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ η Κύπρος θα εξαιρεθεί καθώς δεν διαθέτει διασυνδέσεις.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα