Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Στις 17:00 ξαναρχίζουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Για τις 5 το απόγευμα ορίστηκε τελικά το πρώτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των ελεγκτών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η πρώτη συνάντηση θα περιλαμβάνει μια εισαγωγική συζήτηση.

Αυτή θα είναι η έναρξη της πρώτης δόσης της διαπραγμάτευσης που ξεκινά με καθυστέρηση καθώς οι επικεφαλής των ελεγκτών αναμένεται να αναχωρήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας για να επιστρέψουν λίγες ημέρες αργότερα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, όλες τις προηγούμενες ημέρες, προετοίμαζαν την άφιξη των επικεφαλής τους εντός του Σαββατοκύριακου.


Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για ψαλίδι στις συντάξεις από το πρώτο ευρώ, για μείωση έως 30% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ και για μείωση ακόμα και του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή της Κυριακής», η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε «κόκκινη κάρτα» στην ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό κατά την συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στο διεθνές οικονομικό forum του Davos.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε μειώσεις και στις κύριες συντάξεις, καθώς η άποψη του Ταμείου είναι ότι οι περικοπές στις μελλοντικές συντάξεις δεν επαρκούν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «περικοπή κύριων συντάξεων που δίνονται τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα