Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΕΗ: Ουδέποτε ζητήθηκε η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της ΔΕΗ, η Επιχείρηση αναφέρει ότι «ουδέποτε της ζητήθηκε και προφανώς ουδέποτε αποφάσισε την μεταφορά διαθεσίμων της στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Επίσης, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι η τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων γίνεται μέσω ελληνικών εμπορικών τραπεζών και με βάση τις ανταγωνιστικότερες προσφορές, τη διασπορά του κινδύνου και λαμβάνοντας υπόψη τις ταμειακές ροές για την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της Εταιρείας.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Για το ενδεχόμενο διάθεσης των ταμιακών διαθέσιμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος καλείται να αποφασίσει με συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Επιχείρησης.  

Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το οποίο όμως αναβλήθηκε διότι δεν υπήρξε απαρτία, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ολοκληρώθηκε το Euro Working Group. Οι 'ευέλικτες κινήσεις' που διατίθεται να κάνει η Κυβέρνηση

Παραμένουν οι "κόκκινες γραμμές" σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, που δεν αποκλείουν "ευέλικτες κινήσεις" για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι εργασίες του Euro Working Group στις Βρυξέλλες.

Πηγές της ευρωζώνης δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ικανοποιημένες από τη συζήτηση που διεξήχθη για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν «θετικό και ευχάριστο». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.

Βαρουφάκης: Δραστικές αλλαγές για εφοριακούς

Την κυκλική αντικατάσταση εφοριακών και την απομάκρυνσή τους από τις περιοχές καταγωγής, με «κώλυμμα εντοπιότητας» προανήγγειλε ο Γ. Βαρουφάκης. Επανασυστήνεται η οικονομική επιθεώρηση. Η κρατική περιουσία στο επίκεντρο συνάντησης με Ρακιντζή.
Δραστικές αλλαγές για εφοριακούς - Ερχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και συχνές αλλαγές στους εφοριακούς, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. 

Moody΄s: Υποβάθμισε σε Caa2 από Caa1 την Ελλάδα

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1 με το outlook να είναι αρνητικό. Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η απόφαση αυτή ολοκληρώνει το review για την υποβάθμιση που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου.

ΚΥΡ

Ο Μανούσος.. δισκοβόλος: Το εξαιρετικό βίντεο της Κρήτης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Μανούσος ο δισκοβόλος - Πως ένας δίσκος σερβιρίσματος μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ στη δισκοβολία; Αυτό μας δείχνει το τηλεοπτικό σποτ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων Α” κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO ΓΙΑ ΤΟ MEGA(BINTEO)

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΝΔ 
Προβάδισμα-σοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 13% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και από 3% έως 5% ο φόρος διαμονής σε νησιά

Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ - Aγώνας ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μέτρων

Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που κουκουλοφόροι προπηλακίζουν τον Βαρουφάκη και τη σύζυγό του - "Δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια"

- Στο βίντεο φαίνεται αντιεξουσιαστής που λέει στον Βαρουφάκη: Να πας να φας εκεί που τρώνε οι συνάδελφοί σου
- Ο Γιάννης Βαρουφάκης παρά την επίθεση που δέχθηκε δήλωσε πως θα ξαναπάει στα Εξάρχεια
- Ο υπουργός Οικονομικών βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου και μία φίλη του
- Σύμφωνα με τον υπουργό η γυναίκα του τον αγκάλιασε έτσι ώστε να μην τον χτυπήσουν οι κουκουλοφόροι
- Ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε μαζί τους αρκετή ώρα σε έντονο ύφος έξω από το εστιατόριο

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ/ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την εργατική Πρωτομαγιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα πληρώματα από τις 00:01 έως τις 24:00.


Κλειστές από τις 11.30 θα είναι σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου οι εφορίες στην Αττική, λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων. Παράλληλα, οι εφοριακοί θα αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12 το μεσημέρι.


Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά, (1 Μαϊου 2015), οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ.


Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση από τη ΔΕΔΔΗΕ τεχνητής φωλιάς για πελαργούς στο Αιτωλικό

Μετά από αίτημα της εθελοντικής ομάδας Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου στην ΔΕΔΔΗΕ, έγινε σήμερα η τοποθέτηση της Φωλιάς στο Αιτωλικό.
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες για τους πελαργούς της Ελλάδας μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
onairnews.gr

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ζητούν έξι τουλάχιστον εταιρείες

Μια ακόμη παράταση στον περιβόητο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την εγκατάσταση των πρώτων 210.000 έξυπνων μετρητών, έχουν ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έξι από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, τόσο κατασκευαστές τέτοιων συσκευών, όσο και εργολάβοι.

Υπό κανονικές συνθήκες, η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 11 Μαΐου, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να αποκλείσει μια ακόμη αναβολή -θα είναι η… 6η αν αυτό συμβεί- τόσο κατόπιν του αιτήματος των εταιρειών, όσο και προκειμένου να ενημερωθεί καλύτερα για μια τόσο σημαντική προκήρυξη ο νέος επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ, Ν. Χατζηαργυρίου.

Στο «Ελπίς» νοσηλεύεται η Αλέκα Παπαρήγα

Η τέως γγ του ΚΚΕ σε ομιλία της στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» εισήχθη το πρωί της Τετάρτης η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, όλα βαίνουν καλώς και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία. 

Την Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε γύρω στις 8 το βράδυ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ δέχθηκε και ευχές για ανάρρωση από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Newsroom ΔΟΛ/news.in.gr

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Λίστα με τα ονόματα των συγγενών των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσληφθεί σε κυβερνητικά και υπουργικά γραφεία «ανέβασε» στο Facebook ο πρώην υπουργός. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε...
http://fimotro.blogspot.gr/

ΕΛΛΑΔΑ/ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ :"NUMBER ONE" ΝΙΚΗΤΡΙΑ EUROVISION 2005

ON LINE
ANAΔΡΟΜH ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION
Το "My Number One" είναι το τραγούδι το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2005 στην Ουκρανία. Στον ελληνικό τελικό της Γιουροβίζιον, το τραγούδι βγήκε πρώτο με ποσοστό 49% συγκεντρώνοντας 230 βαθμούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Προπηλάκισαν τον Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια - Ομάδα 30 νεαρών επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό και τη σύζυγό του


"Η Δανάη με αγκάλιασε με δύναμη ώστε να πρέπει να χτυπήσουν εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα" - Τι λέει ο Βαρουφάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια
- O κ. Βαρουφάκης βρισκόταν με τη σύζυγό του σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων
- Οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον υπουργό Οικονομικών και υπήρξε ένταση μέσα στο εστιατόριο
- Ο κ. Βαρουφάκης βγήκε έξω από το εστιατόριο όπου συνομίλησε σε υψηλότατους τόνους με την ομάδα νεαρών
- Τελικά ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του αποχώρησε από το εστιατόριο

Ανησυχία από την μη καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ - Σήμερα πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των συνταξιούχων

Ανησυχία προκλήθηκε στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το βράδυ της Τρίτης, καθώς δεν είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς η σύνταξη του Μαΐου, ενώ δημιουργήθηκαν και ουρές από όσους έψαχναν με αγωνία να δουν τι είχε συμβεί.
ΒΙΝΤΕΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕGA"

Τα επτά μέτρα που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την Πέμπτη

Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ - Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία – Κακούργημα η μη απόδοση ΦΠΑ - Πλήρης αυτονομία στη ΓΓΔΕ - Προστασία α' κατοικίας ως 200.000 ευρώ - Ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» - Νέες ιδιωτικοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει:

Ραχήλ Μακρή: «Το μεγαλύτερο έργο υποδομής Πτολεμαΐδα 5 προχωρά, δεν θα επιτρέψουμε σε συμφέροντα να το μπλοκάρουν»

Με ευκαιρία υπογραφής της άδειας εγκατάστασης η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κκ Νικο Φωτοπουλο και Παντελή Καραλευτέρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της απόφασης και τις επόμενες ενέργειες της εταιρίας σχετικά με την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαΐδα 5.

ΤΟ 42ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ 
Γιορτάζουμε για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος τουΟλυμπιακού μας, που συνεχίζει στον δρόμο της δόξας και τη χρονιά που γιορτάζει τα 90 χρόνια του μεγαλείου του. Ο τίτλος αυτός θα αφιερωθεί, από την οικογένεια του Ολυμπιακού, στον... 
μεγαλύτερο Έλληνα των ημερών μας και έναν μεγάλο Ολυμπιακό, τον Μίκη Θεοδωράκη, που αφήνει το στίγμα του στην ιστορία της χώρας μας από το 1925 και γιορτάζει φέτος, όπως και ο Ολυμπιακός μας, 90 χρόνια ζωής.

Τι αλλάζει σε Πανελλαδικές, Λύκεια και Πειραματικά σχολεία

Οι αλλαγές μπήκαν ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο Κοντονή - Αποσύρθηκαν λόγω αντιδράσεων και θα επανέλθουν ως νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε στην Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις τροπολογίες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα» του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και αφορούν τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Λόγω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, απέσυρε τις τροπολογίες που αφορούν στην Παιδεία, και θα τις επανακαταθέσει ως νομοσχέδιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκείμενου να συζητηθούν με άνεση χρόνου.

Εξεταστικό σύστημα κάντε κλικ εδώ /protothema.gr

ΚΥΡ

Στ. Μάνος: Υποκριτές, ψεύτες και πραγματικότητα

"Eχουμε πια ελάχιστο χρόνο πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Δεν χρειάζεται να τον αναλώσουμε σε εξεταστικές και ανόητες ΄διαπραγματεύσεις΄ διότι η αλήθεια είναι μπροστά μας και φωνάζει ΄κάντε κάτι για τις δαπάνες΄!", προειδοποιεί ο Στέφανος Μάνος με επιστολή στην Καθημερινή την οποία δημοσιεύει στο λογαριασμό του στο facebook.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο πρώην υπουργός αναφέρει τα εξής:

Το δημόσιο χρέος που άφησε η χούντα και η γιγάντωσή του από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ *

Το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και η αδυναμία εξυπηρέτησής του είναι η βασική αιτία στην οποία οφείλεται η υποταγή της Ελλάδας στην τρόικα.
Το άγος αυτό συγκεφαλαιώνει την κακοδιαχείριση των οικονομικών του κράτους από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Τα δύο κόμματα εξουσίας όμως, τα οποία κυβερνούν τη χώρα επί 36 συναπτά έτη, αλληλοκατηγορούνται γι' αυτό, χωρίς το καθένα να αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί. Εκτός όμως από τα δύο κόμματα εξουσίας, ευθύνη φέρει η χούντα, για την οποία κυκλοφορεί η ανυπόστατη γνώμη ότι δεν άφησε χρέος όταν κατέρρευσε.

Λαφαζάνης: Σχεδιάζουμε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα καταργεί τον ρόλο υπερκράτους για τη ΡΑΕ

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά που θα καταργεί τον ρόλο υπερκράτους για τη ΡΑΕ σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Ο υπουργός, ο οποίος προσήλθε προκειμένου να εισηγηθεί την τροπολογία για την κατάργηση των αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ, που είχε περάσει μέσα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, εξαπέλυσε βαρύ «κατηγορώ» για τον ρόλο της ΡΑΕ και την εν κρυπτώ αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, προεκλογικά και μετεκλογικά.

Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να "ψαλιδίσει" τον Βαρουφάκη - Οργή στο Μαξίμου

- Το Μαξίμου απαντά στον Ντάισελμπλουμ πως πλέον κανείς ξένος αξιωματούχος δεν ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης
- Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως χωρίς νέα δάνεια η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει
- Για την ΕΚΤ ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η κυβέρνηση έπαιξε ένα στοίχημα και το έχασε
- Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε καλή είδηση την υποβάθμιση του Βαρουφάκη αλλά δεν φτάνει
Τη ρεβάνς φαίνεται πως θέλει να πάρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ απέναντι στον Γιάννη Βαρουφάκη και τα ουάου στην πρώτη τους συνάντηση και έτσι δίνοντας συνέντευξη στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ είπε είτε λίγο είτε πολύ πως εκείνος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να υποβαθμίσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. περισσότερα εδώ newsit.gr

Υπογραφή ΣΣΕ σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ζητά η ΕΤΕ/ΔΕΗ

Σε ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά προχώρησε η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ, ζητώντας παράλληλα την άμεση υπογραφή ΣΣΕ στον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Θύμα οικονομικής απάτης έπεσε ο Μέμος Μπεγνής

Μέμος Μπεγνής: «Έχασα πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ!»


Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Mega Με Μια και εκεί είπε:«Πρέπει να είσαι από πάνω. Έκανα ταχυφαγείο στην Σαλαμίνα. Πρέπει να είσαι εκεί για να βγάλεις λεφτά. Εγώ νόμιζα ότι δίνεις κάποια χρήματα κάνεις επιχείρηση, το τρέχει άλλος και σου έρχονται τα λεφτάκια στην τσέπη Δεν είναι έτσι. Δεν έχω πάρει λεφτά καθόλου από εκεί και θέλω και να αποχωρήσω. Δεν το έχω το επιχειρείν, οπότε δεν έχω διαχειριστεί σωστά τα χρήματα μου. Κάποιες φορές θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα χαλάω σωστά γιατί τα ταξίδια είναι επένδυση. Εγώ εκεί τα χαλάω τα λεφτά μου. Με την κρίση στριμώχτηκα πολύ άσχημα. Είμαι μια χαρά τώρα και δε θα ήθελα να το ξαναβιώσω αυτό. Οπότε τώρα προσέχω καλύτερα»

Τι σημαίνει “αιδώς Αργείοι”;

Αρκετές φορές ακούμε τη φράση «αἰδώς Ἀργεῖοι». Τι σημαίνει όμως αυτή η φράση; Ποιος την είπε και γιατί; Που την βρίσκουμε και τι σημαίνει;

Η φράση «αἰδώς Ἀργεῖοι» είναι αρχαία ελληνική την βρίσκουμε στην Ιλιάδα του Ομήρου.

ΕΛΛΑΔΑ/Loucas Yiorkas ft. Stereo Mike:" Watch My Dance "

ON LINE
ANAΔΡΟΜH ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION
To "watch my dance" είναι ένα τραγούδι από τον Κύπριο Λούκα Γιώρκα μαζί με τον Stereo Mike . Πρόκειται για ένα Λαϊκό τραγούδι σε Ζεϊμπέκικο χορορυθμό, που εκτελείται στα ελληνικά από τον Λούκα , και αγγλικά από τον Stereo Mike. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2011.Στην τελική κατάταξη ήρθε 1ο στον ημιτελικό και 7ο στον Τελικό .

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή της εκπομπής του σήματος της Digea

Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

«Ξηλώνει» την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το «μαύρο» στα κανάλια ο Σπίρτζης

Η διακοπή μετάδοσης του σήματος ξεπέρασε τις δύο ώρες

Ζήτησε την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) - Ερωτηματικά και για τη DIGEA από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων - Digea: Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια του προβλήματος

Σήμερα “ανασταίνεται” η ΕΡΤ

Με σειρά αλλαγών, θετικών και αρνητικών, έρχεται προς ψήφιση σήμερα, Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναφορά της ΕΡΤ με βάση τον νόμο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ. Στις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά περιλαμβάνεται η δυνατότητα της ΕΡΤ να ιδρύει θυγατρικές και άλλα νομικά πρόσωπα στην επικράτεια. Η προσθήκη αυτή έχει άμεση σχέση με μια δεύτερη αλλαγή, που αφορά την επαναφορά της ΕΡΤ3 με ανεξάρτητη τριμελή Διοικούσα Επιτροπή και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ "ΕΝΙΚΟ"


«Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια καγκελάριος η Μέρκελ»


Σε ερώτηση όσο αφορά την Άνγκελα Μέρκελ και την άποψη που σχημάτισε όταν τη γνώρισε, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν τη γνώριζα προσωπικά, την γνώριζα πολιτικά. Πολλές φορές η προσωπική γνωριμία είναι αρκετά διαφορετική. Τώρα που τη γνώρισα από κοντά λέω ότι δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια καγκελάριος. Είναι επιμελής, μελετημένη και διαβασμένη που έχει τη γερμανική κουλτούρα που θέλει να λέει ο άλλος την αλήθεια και να μην κοροϊδεύει. Εγώ αυτό επιχειρώ»

O Aλέξης Τσίπρας  δήλωσε πως μία ενδεχόμενη ρήξη ή χρεοκοπία της Αθήνας θα είναι αποτυχία και για την Άνγκελα Μέρκελ 

- Στήριξε τον Γιάννη Βαρουφάκη αποκαλώντας τον σημαντικό asset της κυβέρνησης

Έτοιμος για … «δυαρχία» ο ΑΔΜΗΕ

Σε αλλαγή καταστατικού προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ, με μια κίνηση η οποία προϊδεάζει για συγκατοίκηση στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της εταιρείας περισσότερων του ενός εκτελεστικών μελών. Οι αλλαγές αναμένεται – εκτός απροόπτου – να οριστικοποιηθούν την Τετάρτη. Το πιθανότερο σενάριο, βάσει των αλλαγών που έχουν αποφασιστεί προβλέπει ότι θα υπάρξει ένας εκτελεστικός πρόεδρος και ένας εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος. Μεταξύ των δύο θέσεων θα υπάρξει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ανά τομέα με τον πρόεδρο να αναλαμβάνει την εποπτεία κάποιων διευθύνσεων και λειτουργιών και τον διευθύνοντα αντίστοιχα να έχει υπό την επίβλεψή του άλλες διευθύνσεις.

Στάση Εργασίας στα Τρόλεϊ

Στάση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους των τρόλεϊ σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2015. 
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα οχήματα από τις 11:00 έως και τις 16:00, ώστε να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.


Καραμανλής: «Εάν δεν υπογράψουμε συμφωνία, θα περάσουμε στην Ελλάδα της πείνας!» - Τι λέει για Τσίπρα και ΝΔ

από τον Τάκη Χατζή

Μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τον Καραμανλή άγγελο ή δαίμονα, άτολμο ή κακό τακτικιστή, αλλά κανείς δεν  μπορεί να αγνοήσει τη στρατηγική του σκέψη. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας μια μόνο επιλογή έχει: Να συγκεντρώσει στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής την κοινοβουλευτική του ομάδα και να ξεκαθαρίσει οριστικά την στάση του. Ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι σε αυτή την συνεδρίαση- η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει 10,20 ή και 40 ώρες- θα πρέπει να ληφθεί οριστική απόφαση για την όποια συμφωνία με τους εταίρους. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να οδηγήσει την ομάδα του στην αίθουσα της ολομέλειας ώστε να ψηφίσουν τη συμφωνία ομοφώνως. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξηγεί ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια και μόνη επιλογή: Να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραδώσει την εντολή που είχε λάβει για σχηματισμό Κυβέρνησης.   

ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

ΠΗΓΗ :ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Παράταση έως τις 10 Μαΐου για την υποβολή βεβαιώσεων

Φωτογραφία: Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα.Πηγή: ΑΠΕ. Μαρογιάννη Μαρία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 27-04-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, που είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2015 η προθεσμία για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Η Μ.Μπεκατώρου στα πρωινά του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αγαπημένες μέρες της εβδομάδας… θέλουν και αγαπημένη παρέα! Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να ξεκινάει κάθε ΣΚ με κέφι, γέλιο και μια αυθεντική κι αγαπημένη παρουσία; Από τις 9 Μαΐου και κάθε σαββατοκύριακο, η Μαρία Μπεκατώρου, καταφθάνει στον ΑΝΤ1 με «Πρωινό ΣουΚου»! Τη νέα, πρωινή εκπομπή που θα μας φτιάχνει τη διάθεση και θα συντροφεύει τις πιο ξεκούραστες

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ


ΚΥΡ

Μοντέλο "Atrina" από τη ΔΕΗ για το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών

Δεκάδες περιπτώσεις επιχειρήσεων και επώνυμων φυσικών προσώπων που χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ, έχουν μπει ή θα μπουν στις αμέσως επόμενες ημέρες στο στόχαστρο των εισπρακτικών υπηρεσιών της επιχείρησης.

Η υπόθεση του κτιριακού συγκροτήματος "Atrina" που την περασμένη εβδομάδα απασχόλησε την επικαιρότητα, επειδή η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση λόγω συνολικής οφειλής 1,38 εκατ. ευρώ, για να το επανασυνδέσει κατόπιν καταβολής ενός μικρού μέρους του ποσού, ήταν μόνο η αρχή, διαβεβαιώνουν κύκλοι της επιχείρησης. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα