ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Σφοδρές αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα για τη συμφωνία Βαρουφάκη – Καταθέτουν τροπολογία και ζητούν προετοιμασία του λαού για μεγάλη σύγκρουση

- Ετεροβαρή, δηλαδή υπέρ των δανειστών, χαρακτήρισε τη συμφωνία του Βαρουφάκη στο Eurogroup η Αριστερή Πλατφόρμα, την οποία ηγείται ο Π. Λαφαζάνης
- Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Καλύβης, μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, προανήγγειλε πως θα καταθέσει τροπολογία
- Η κομμουνιστική τάση (Ρινάλντι, Θεωνάς) ζήτησε ακόμα και την άμεση απεμπλοκή από τη συμφωνία

ROD STEWART - SAILING (Bell Center, Montreal, 2013) HD


Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε με άδεια ταμεία και τράπεζες στο όριο - Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει πιο πειθαρχημένος

- ''Ο Σαμαράς και συντηρητικοί κύκλοι του εξωτερικού μας είχαν στήσει παγίδες για να μας ρίξουν στα βράχια''
- ''Θα διαψευστούν όσοι νομίζουν πως θα δραπετεύσουμε''
- ''Η τρόικα και το Μνημόνιο είναι πια παρελθόν - Η 4μηνη παράταση είναι προγεφύρωμα για τη μεγάλη αλλαγή''
- Εντύπωση από την επίθεση Τσίπρα στις ηγεσίες Ισπανίας και Πορτογαλίας και την αναγνώριση της θετικής στάσης από Η.Π.Α Γαλλία και Κίνα
- ''Είμαστε στην αρχή της αρχής - Τερατώδες το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής αλλά θα το ξηλώσουμε''
- Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση και να μην γίνει μηχανισμός νομής εξουσίας
- Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα και δείτε βίντεο από την ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο CAPTAIN KIRK ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ MR SPOCK...

Δεκάδες είναι οι ηθοποίοι που αποχαιρετούν τον Λέοναρτ Νίμοϊ, τον θρυλικό Mr Spock της τηλεοπτικής σειράς Star Treck μετά τον θάνατό του 
σε ηλικία 83 ετών.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το μήνυμα του Γουίλιαμ Σάντερ ο οποίος ως Captain Kirk ήταν για σειρά ετών συνοδοιπόρος του ανθρωποειδούς που υποδυόταν ο Νίμοϊ στο πλήρωμα του θρυλικού διαστημοπλοίου Enterprise.

Τον αγαπούσα σαν αδερφό. Θα μου λείψει το χιούμορ του, το ταλέντο του και η ικανότητά του να αγαπά» έγραψε ο Σάτνερ στο Twitter δημοσιεύοντας μια φωτογραφία των δύο τους.

ΝΕΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ...

H Τουρκία αναμένεται να κατασκευάσει την τρίτη κατά σειρά οδική και σιδηροδρομική υπόγεια σήραγγα που θα διασχίζει τα στενά του Βοσπόρου και θα συνδέει την ευρωπαϊκή και την ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, 4 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της χώρας. 

ΓΚΑΛΟΠ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 24% ΔΙΑΦΟΡΑ!

Μεγάλο προβάδισμα πρόθεσης ψήφου στονΣΥΡΙΖΑ και σημαντική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι τουΑντώνη Σαμαράκαταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για...
λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”. Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς υποχωρεί στο 13%, ενώ ο Αλέξης τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 55%!
Στην πρόθεση ψήφοι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 18,3%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, το 68% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση έναντι 23% των ερωτηθέντων που διαφωνούν με τους χειρισμούς.
Παράλληλα το 76% αξιολογεί ως θετική την πορεία της κυβέρνησης έναντι 18% που την αξιολογεί ως αρνητική.
Στην ερώτηση τέλος για παραμονή στη ζώνη του Ευρώ ή επιστροφή στη Δραχμή υπέρ του Ευρώ απαντά το 81% και 15% προτιμά τη Δραχμή.http://fimotro.blogspot.gr

Ηλεκτρικά λεωφορεία, με αντοχή σε ψυχρές συνθήκες, κυκλοφορούν στο Ελσίνκι

Ο πρώτος στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων, ειδικά σχεδιασμένων για αντοχή σε ψυχρές συνθήκες, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τους ερχόμενους μήνες στο Ελσίνκι, του οποίου οι απαιτητικές συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών αποτελούν ιδανικό περιβάλλον δοκιμής, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Τα ειδικά λεωφορεία θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ώστε να έχουν μικρότερο βάρος και κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με τα συμβατικά λεωφορεία. Tο πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 28 λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Φινλανδίας από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Ξέσπασε κύμα απολύσεων στον ΑΝΤ1/Ζημίες 15 εκατ. ευρώ για τον ΑΝΤ1 το 2013

Μεγάλες περικοπές και κύμα απολύσεων σε εξέλιξη στον ΑΝΤ1. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της κυβέρνησης για την επιβολή κανόνων στο χώρο της τηλεόρασης, όπως η πληρωμή αντιτίμου για την απόκτηση της άδειας, ο ΑΝΤ1 προχωράει σε απομάκρυνση του προσωπικού του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της διοίκησης είναι η περικοπή 30-40 θέσεων εργασίας κάθε μήνα για το επόμενο 4μηνο. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έφυγαν χθες  είναι και ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας, Κώστας Τσολάκης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποχωρήσει και η επικεφαλής του τμήματος, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία είχε και τηλεοπτική παρουσία.

Ο Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΑΥΤΙΑ(ΣΕΛΙΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ)


ΚΥΡ

Μαραθώνια η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες

- Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως οι δανειστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για το ύψος του πλεονάσματος
- Το πρώτο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε για τη Δευτέρα το πρωί θα είναι τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση
- Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
- Ανακοίνωσε την κάρτα του πολίτη που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες
- Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς με αντικειμενική αξία έως και 300.000 ευρώ
περισσότερα εδώ στο Newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΙ 2 ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Περισσότερα στην "ΑΓΟΡΑ" του Σαββατοκύριακου

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


TA NEA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


KONTRA NEWS ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε για τη «μυστική συνάντηση» Βαρουφάκη-Άσμουσεν

Σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Sächsische Zeitung, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον γερμανό υφυπουργό εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν, γεγονός που εξόργισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας και του Γιάνη Βαρουφάκη έλαβε χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Επιστρέφουν στην ΕΡΤ οι απολυμένοι

Παππάς: Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες - Οπως αναφέρεται «δεν θα υπάρξουν ρεβανσισμοί προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα»

Στις 5 Μαρτίου θα καταθέσει η κυβέρνηση το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ.



Με το σχέδιο Νόμου:

Πέθανε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο - Διατέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για οκτώ χρόνια - Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 - Το πρωί του Σαββάτου η κηδεία του στα Μελίσσια

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο διακεκριμένος επιστήμονας Γιώργος Σταυρακάκης, μετά μάχη με τον καρκίνο που κράτησε λίγους μήνες.

Ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ έχασε τη ζωή του σε ηλικία 83 ετών


Ο Mr. Spock της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», ο ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 83 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγός του, Σούζαν Μπέι Νίμοϊ, στους New York Times, διευκρινίζοντας πως έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. 

Ο 83χρονος ηθοποιός «έφυγε» στην οικία του στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες, ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει προ μηνών πως έπασχε από ΧΑΠ, την οποία απέδωσε στο κάπνισμα και, μάλιστα, τις περασμένες ημέρες είχε νοσηλευτεί για αυτό το λόγο.

''Ναι'' από τη Γερμανική Βουλή στην παράταση της Ελλάδας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε την τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα.
Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας η ελληνική παράταση.

Το Reuters μεταδίδει πως ναι στην παράταση ψήφισαν 542 βουλευτές ενώ 32 ψήφισαν κατά.

Πηγή Euro2day

Τι λένε για το πρόβλημα χρηματοδότησης Αθήνα, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Τέλος του μηνός... και τέλος χρόνου για την παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα -  «Θεσμοί» και ξένα κοινοβούλια δίνουν αγώνα δρόμου – και μέσα στο σαββατοκύριακο ακόμα - ώστε να παραμένει και από μεθαύριο σε «πρόγραμμα» η Ελλάδα - «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη - ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα» είπε χθες στο Bloomberg ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 21,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ/ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


''ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ''...

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (2-4 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ "ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1" .

1,2 εκατ. ευρώ ζητά από τη ΔΕΗ ο δήμος Ηρακλείου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας 1,2 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ, προσφεύγει ο δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για την αυθαίρετη κατάληψη και χρήση δημοτικών, κοινόχρηστων χώρων στους οποίους εγκατέστησε στύλους και ΚΑΦΑΟ. Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί το 2010 και το 2011, καθώς πλέον η ΔΕΗ έπαψε να είναι δημόσια και έτσι να εξαιρείται από το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

ΚΥΡ

Αλλάζουν όλα στον φόρο ακινήτων - 500.000 το οικογενειακό αφορολόγητο – Νέες αντικειμενικές αξίες

- Τέλος ο ΕΝΦΙΑ με βάση τον νέο φόρο για τα ακίνητα θα πληρώσουν από του χρόνου οι πολίτες
- Δεν θα γίνει οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών, αλλά θα είναι μεγάλη
- Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το αφορολόγητο θα περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία ή το σύνολο της περιουσίας
Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο τον νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

H EΡΤ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ο Νίκος ξεφορτώνεται το βαθύ κράτος της ΕΡΤ


Ο Υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς ξεφορτώνεται το βαθύ πελατειακό κράτος της ΕΡΤ. Οπως αποκαλύπτει το Ποντίκι με νέο νόμο και όχι κυβερνητική απόφαση σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επανίδρυση (από μηδενική βάση) της ΕΡΤ. Mάλιστα θα υπάρχει και αξιολόγηση του προσωπικού την οποία φυσικά δεν θα κάνει ο αρχισυνδικαλιστής Καλφαγιάννης.

Η άμεση κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου είναι – όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές- ουσιαστικά η υλοποίηση της προγραμματικής εξαγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκατασταθούν η αδικία, αλλά και η διαρρηγμένη σχέση του πολίτη με τον δημόσιο φορέα.

Τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision (TA VIDEO-CLIP)

ΝΕΡΙΤ και το MadTV παρουσίασαν σήμερα τα πέντε τραγούδια των υποψήφιων καλλιτεχνών,που θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό – Εurosong 2015 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο της ΝΕΡΙΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Ο Ελληνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 21.00, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη μουσική σκηνή «Έναστρον» (Πειραιώς 178 – Ταύρος). Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


TA NEA


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ MEGA


Κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης βάζει φωτιές! Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο πάνω από 30 δισ. - Τι σημαίνει αυτό;

- Ο κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης απορρίπτει οποιαδήποτε κουβέντα για ελάφρυνση του χρέους 
- Αποκαλύπτει πως τέτοια κουβέντα για τρίτο δάνειο στην Αθήνα είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2014
- Ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει πως υπάρχει πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων σε ΔΝΤ και ΕΚΤ
- Με συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε πως υπολογίζει στην ΕΚΤ να βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα
Μετά τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη που παραδέχθηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει η χώρα, έρχεται να προστεθεί και ένας κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ σημειώνει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τα επόμενα δύο χρόνια περισσότερα εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ /ΣΥΝΟΛΟ 10,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

ΠΗΓΗ : EVENING REPORT & EURONEWS

Παραιτήθηκε και αποχωρεί ο Δ. Βαχτσιαβάνος από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες


Με γεμάτα ταμεία και καλά οικονομικά αποτελέσματα αφήνει τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο μέχρι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έχει υποβάλλει προφορικά και γραπτά την παραίτησή του και πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του.
Ειδικότερα, οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας έχουν μηδενιστεί και τα ταμειακά της διαθέσιμα ανέρχονται στα επίπεδα των 42 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 φαίνεται ότι συνεχίζουν τη θετική πορεία που υπήρξε και το 2013. Τα κέρδη προ φόρων θα κινηθούν το 2014 στα επίπεδα των 11εκατ. ευρώ, αυξημένα πάνω από 30% σε σχέση με το 2013 που ήταν 8,6 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το 2013 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά, καθώς τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 96% σε σχέση με το 2012.

Αιφνιδίασε ο Τσίπρας με την ψηφοφορία των βουλευτών του για τη συμφωνία - Τουλάχιστον 10 βουλευτές επέλεξαν το λευκό ή καταψήφισαν

- Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να δεσμεύσει τους βουλευτές του με την ψήφο τους
- Είναι η πρώτη φορά που τίθεται ένα θέμα σε ψηφοφορία σε κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος
- Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να δηλώσουν ποιοί βουλευτές θα καταψηφίσουν τη συμφωνία του Eurogroup
- O Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία αλλά εντός των ορίων, χωρίς παρεκτροπές
Για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτική ομάδα, τέθηκε σε ψηφοφορία η συμφωνία του Eurogroup, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να δει το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές. περισσότερα στο newsit.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΠΗΓΗ : ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Πάνω από 8.000 προσκυνητές στον «Εσταυρωμένο που δακρύζει»!

Ναυλώνουν ακόμα και πούλμαν για να επισκεφθούν τον Ασπρόκαμπο και να δουν το «θαύμα» - Αναμένονται ειδικοί για να εξετάσουν την εικόνα 

Το πιο δημοφιλή προορισμό των πιστών φαίνεται ότι αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το χωριό Ασπρόκαμπος. Τα «δάκρυα» του Εσταυρωμένου έχουν προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα με αποτέλεσμα καθημερινά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να κατακλύζεται από πλήθος κόσμου.

O Ντράγκι δεν πείθεται από τη συμφωνία και προειδοποιεί! Ξεχάστε τα 1,9 δισ. ευρώ εάν δεν τηρήσετε όλους τους όρους του προγράμματος

- Ο Μάριο Ντράγκι έχει ήδη διατυπώσεις επιφυλάξεις για τη λίστα που εστάλη από τον Γ. Βαρουφάκη
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα 1,9 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ για να καλύψει το κενό από τις ιδιωτικοποιήσεις
- Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απάντησε σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών για την κατάσταση στην Ελλάδα
- Επεσήμανε πως η ΕΚΤ είναι να επαναφέρει το waiver για να είναι ξανά επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα
Μπορεί η Ελλάδα και οι δανειστές να έχουν συμφωνήσει κατα αρχήν, αλλά στην ουσία αυτός που κρατάει τα κλειδιά για την ασφυξία ή όχι της ελληνικής οικονομίας είναι ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος όμως φαίνεται ιδιαίτερα επιφυλαχτικός. 

Άλμα του μπρεντ στα 62 δολ. το βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε σήμερα σχεδόν 3 δολάρια το βαρέλι στα 61,63 δολάρια, μετά τη δήλωση του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η ζήτηση αυξάνεται και η μεταποιητική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου.
Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 1,71 δολάρια στα 50.99 δολάρια το βαρέλι.
Διαβάστε περισσότερα enikonomia

Με κλήρωση η εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία

Διευκρινίσεις για τον χαρακτήρα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων καθώς και τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά, έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε συνάντηση γνωριμίας με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες.

''TO NOMOΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΑΧΥΤΑΤΑ''...

Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά συναντήθηκαν την Τρίτη εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ...

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης που αποτελεί και βασική δέσμευση της κυβέρνησης.

ΝΕΑ 3ΕΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Νέα συλλογική σύμβαση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναφέρει κάποια από τα επιδόματα του παρελθόντος ειδικά προς τους συνδικαλιστές, ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, ανανεώνοντας την προηγούμενη σύμβαση του 2012.

Λαφαζάνης : Ας λέει το mail, δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια

Εμμένει στην θέση του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ενεργειακή ιδιωτικοποίηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, παρά τα όσα περί του αντιθέτου αφήνει να εννοηθεί το κείμενο Βαρουφάκη που εστάλη στο Eurogroup.

“Στον τομέα της ενέργειας δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Ισχύει στο ακέραιο ότι έχω μέχρι σήμερα πει,” σχολίαζε χθες ο υπ.Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης σε αντιδιαστολή με τις παραδοχές του επίμαχου mail.

Σόιμπλε: Ούτε ένα ευρώ προκαταβολή στην Ελλάδα - Μέρκελ: Απαιτητικός ο δρόμος

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα», προειδοποιεί ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ - «Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας», τονίζει η καγκελάριος 

Νέα, σκληρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε την Τετάρτη το Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να τονίζει πως ο δρόμος για την Ελλάδα είναι «απαιτητικός» και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί ότι «δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά».

Ξεκίνησε η δίκη Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Είμαι αθώος» δήλωσε ο πρώην υπουργός [εικόνες]

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώπιον της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου. «Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα», του είπε ο πρόεδρος της έδρας Νίκος Πάσσος.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσουν ακόμη 8 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Διώτης, ο Γιάννης Καπελέρης, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Κωνσταντίνος Μπίκας και άλλοι.
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε τώρα ο πρόεδρος του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έφτασε στο Ειδικό Δικαστήριομε το δικό του αυτοκίνητο, με τον συνήγορό του να ζητάει από την έδρα να αποχωρήσουν οι φωτογράφοι και οι κάμεραμεν. Οταν οι τελευταίοι αντέδρασαν, επετράπη στους φωτογράφους να τραβήξουν για 1 λεπτό φωτογραφίες, όπως και στο συνεργείο της ΝΕΡΙΤ να πάρει μερικά πλάνα, και μετά να αποχωρήσουν. Στον χώρο παραμένουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να ηχογραφούν τη δίκη, ωστόσο απαγορεύεται ρητά το υλικό να βγει προς τα έξω.


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα