Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Αγώνας δρόμου από όλες τις πλευρές Βρυξέλλες: Ορόσημο η Δευτέρα για συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου

Πραγματοποιήσιμος ο στόχος αλλά χρειάζονται τεράστιες προσπάθεις το Σαββατοκύριακο λέει αξιωματούχος της Ευρωζώνης - Αντρέεβα: Προσπαθούμε η δόση να δοθεί από τον ΕSM - Στις 9 η πρώτη ενημέρωση των ευρωπαίων για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Σε ημερομηνία κλειδί για το αν θα υπάρξει οριστική συμφωνία για το νέο Μνημόνιο έως τις 20 Αυγούστου φαίνεται ότι εξελίσσεται η προσεχής Δευτέρα.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 10η Αυγούστου θα δείξει αν θα υπάρξει αίσιο τέλος έως τις 20 του ίδιου μήνα. 

Κατά την ίδια πηγή μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

«Προσπαθούμε να κάνουμε γρήγορα πρόοδο κατά προτίμηση πριν τις 20 Αυγούστου ώστε η δόση να δοθεί από το νέο πρόγραμμα υπό τον ESM» συμπλήρωσε η κυρία Αντρέεβα.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νεότερα για το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το εν λόγω κείμενο για να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή τη ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

Ως πρώτο κρας τεστ για την πορεία των διαπραγματεύσεων θεωρείται η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC) στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με την κυρία Αντρέεβα στην τηλεδιάσκεψη δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.protothema.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα