Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Φωτιά στα κυριακάτικα φύλλα!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Την πλήρη ανατροπή έως και διάλυση του καθεστώτος διανομής του Κυριακάτικου Τύπου επιδιώκει ο Θέμης Αλαφούζος. Η πρόταση για την κατάργηση των εκδόσεων του Σαββάτου από τα Κυριακάτικα φύλλα. Η πρόταση αυτή που συναντάει την αντίδραση άλλων εκδοτών θα αλλάξει κατά πολύ τις συνθήκες του ανταγωνισμού και της διανομής των εφημερίδων αφού θα προηγηθεί η Ηπειρωτική Ελλάδα, έναντι των νησιών.
Επί του σχεδίου το οποίο θα μπει άμεσα υπάρχει αντίδραση από το Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος στηρίζει την έκδοση των «Νέων» στο φύλλου της εφημερίδας του Σαββατοκύριακού, ενώ εξακολουθεί να έχει έσοδα από το περίπτερο από την κυκλοφορία του «Βήματος». Αντιθέτως συμφωνεί ο Φώτης Μπόμπολας και αν το «Έθνος» κυκλοφορήσει Σάββατο, υπάρχει ζήτημα για τη σαββατιάτικη έκδοση της «Ημερησίας».

Επίσης η κίνηση αυτή θα επηρεάσει άλλους εκδότες που έχουν επενδύσει έγκαιρα στην αγορά του Σαββάτου, όπως είναι ο Γιάννης Κουρτάκης («Παραπολιτικά», «Επένδυση») και ο Νίκος Χατζηνικολάου («Αγορά) και έχουν ως σήμερα ιδιαίτερα θετική πορεία και παρουσία και στον κυριακάτικο ανταγωνισμό . Ο αναγνώστης του Σαββάτου, με το σχέδιο του Θ. Αλαφούζου, με περιορισμένα χρήματα στην τσέπη ,θα βρεθεί σε δίλημμα για το ποιες εφημερίδες θα επιλέξει και ποιες θα αφήσει. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το Σαββατιάτικο της «Καθημερινής» θα αντικατασταθεί από ένα φύλλο Δευτέρας.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα