Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Επεισόδιο στα Ίμια. Σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε μετανάστες από τη νησίδα παρουσία τουρκικής ακτοφυλακής




Θερμό επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Για πολλοστή φορά, ομάδα προσφύγων αποβιβάστηκε σε μια από τις δύο βραχονησίδες. Αυτή τη φορά ,ήταν η ανατολική βραχονησίδα. Ομάδα 27 μεταναστών εντοπίστηκε στην ανατολική Ίμια.

Σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό αλλά και στην τουρκική ακτοφυλακή η οποία επιχείρησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να αποβιβάσει προσωπικό στην βραχονησίδα. Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, επιμένουν ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού!
Τελικά μετά και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών , το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 27 μετανάστες. Οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό.
Σε ανακοίνωση το Λιμενικό επισημαίνει:
«Σήμερα περίπου στις 09:00 π.μ., 27 Σύριοι πρόσφυγες διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό, στην περιοχή των Ιμίων. Τα μέλη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, διαχειρίστηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, τόσο το ανθρωπιστικό έργο της διάσωσης, όσο και την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή.»
Η Τουρκία από πλευράς της αναφέρει ότι διασώθηκαν πρόσφυγες και από την τουρκική ακτοφυλακή.
Την ίδια στιγμή οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, δύο ψαράδες ισχυρίζονται ότι ελληνικό σκάφος του λιμενικού βύθισε βάρκα με μετανάστες στα τουρκικά χωρικά ύδατα και αναφέρουν ότι το σκάφος ήταν γεμάτο άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Αρχικά το βίντεο δημοσιεύθηκε από την Hurriyet και την Daily Sabah. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το βίντεο το γύρισαν Τούρκοι ψαράδες πριν από μερικές ημέρες. Σε αυτό, εμφανίζεται ένα φουσκωτό σκάφος γεμάτο μετανάστες- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περίπου 50 Σύρους- ενώ κοντά βρίσκεται ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το φουσκωτό με τους μετανάστες είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από το Καραμπουρούν, που απέχει μερικά ναυτικά μίλια από την Κω και την Λέσβο.
Καθώς το σκάφος του λιμενικού απομακρύνεται αργά, ένας ψαράς ακούγεται να λέει «η βάρκα ξεφουσκώνει, παίρνει νερά και υπάρχουν άνθρωποι πάνω». Το υλικό είναι θολό σε αρκετά σημεία καθώς γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο. «Τρύπησαν τη βάρκα με κάτι που μοιάζει με μακριά λόγχη», λέει ξανά ο ψαράς. Στις επόμενες σκηνές οι μετανάστες είναι στο νερό καθώς σταδιακά βυθίζεται το φουσκωτό, ενώ προσπαθήσουν να κρατήσουν τα παιδιά στο τμήμα που επιπλέει ακόμη. Τελικά οι ψαράδες κινήθηκαν προς το μέρος τους για να βοηθήσουν και κάλεσαν την τουρκική ακτοφυλακή για να περισυλλέξει τους ανθρώπους.
Πηγή B;inteo: Videoman/huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα