Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Στα όριά του ο Αλέξης Τσίπρας με τα καψόνια της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Μαζεύουν υπογραφές στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει νωίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων

- Η Πρόεδρος της Βουλής θέλει να γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ
- Συγκεντρώνονται υπογραφές από το Νίκο Φίλη για να γίνει το μεσημέρι
- Δεν έχει απαντήσει ακόμα η κα Κωνσταντοπούλου 
- Βούτσης: "Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρεία που είναι στα όρια του προσχήματος"
- Κακομαθημένο παιδί χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης

Λίγο πριν την οριστική ρήξη είναι ο Αλέξης Τσίπρας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού για ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής, πατώντας σε τυπολατρικά θέματα προσπαθεί να καθυστερήσει όσο γίνεται το άνοιγμα της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο.

Αυτή την ώρα επιχειρείται η παράκαμψη της και η σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων το μεσημέρι ακόμα και χωρίς εκείνη αλλά υπο την προεδρία του αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού να περάσει σήμερα από Επιτροπές η συμφωνία και να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια. 

Όρισε μάλιστα την διάσκεψη των προέδρων στις 21.30 απόψε.

12 από τα 20 μέλη της διάσκεψης έστειλαν επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών.

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν απάντησε και έτσι ο κ. Φίλης συλλέγει υπογραφές αφού ενημέρωσε και την ίδια για να γίνει νωρίτερα η διάσκεψη.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η διάσκεψη των προέδρων μπορεί να συγκληθεί νόμιμα και από τα κόμματα παρότι το άρθρο 14 του Κανονισμού της Βουλής δεν ορίζει λεπτομερώς αυτή τη διαδικασία.

Νωρίτερα, υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσαν την συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε ότι «ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα». «Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος», πρόσθεσε, «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είπε: «Είναι αδιανόητο το προεδρείο βουλής να δημιουργεί προβλήματα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Ο κ. Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ζήτησε από την κυρία Κωνσταντοπούλου να ξανασκεφθεί τη θέση της και είπε χαρακτηριστικά: «η κατάσταση αυτή με ξεπερνάει».

Κακομαθημένο παιδί χαρακτήρισε την κα Κωνσταντοπούλου ο Σταύρος Θεοδωράκης και μάλιστα είπε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να συγκλιθεί και χωρίς την ίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα