Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αναστέλλεται για δύο μήνες η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

Πιθανότατα και σήμερα η έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Ισοδύναμα μέτρα αναζητά το οικονομικό επιτελείο

Μαρίνα Φούντα

Στην αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία, για δύο μήνες, αναμένεται να προχωρήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά το κύμα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η εν λόγω απόφαση.
Στον απόηχο των αντιδράσεων αυτών, τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφάσισαν να προχωρήσουν στο πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% για δύο μήνες.
Η αναστολή της απόφασης θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει.Κατά τις πληροφορίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και αύριο Δευτέρα.
Πρόκειται για απόφαση - ανάσα για τα ελληνικά νοικοκυριά (έστω και δίμηνης διάρκειας), αφού η αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία στο 23% ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση των διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ.
Ωστόσο η απόφαση για αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει το συντομότερο δυνατόν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα