Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Συμφωνία Αθήνας - πιστωτών, ιδανικά πριν τις 20 Αυγούστου, αναμένει ο Γιούνκερ

Την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών αυτόν τον μήνα, «κατά προτίμηση πριν τις 20 Αυγούστου», εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
«Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνω συγκλίνουν στην επίτευξη συμφωνίας αυτόν τον μήνα, κατά προτίμηση πριν τις 20 Αυγούστου» αναφέρει συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά «ικανοποιητικό τρόπο» προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει πάντως ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, «θα πρέπει να υπάρξει άλλο ένα δάνειο-γέφυρα», σαν αυτό που δόθηκε τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 3,4 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Χθες Τρίτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό τον στόχο της πρώτης εκταμίευσης πριν τις 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».
Τέλος, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο/Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα