Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

''ΠΛΗΓΜΑ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : XΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ

Τρεις ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες στην γειτονική χώρα και μετά από καταμέτρηση περίπου των δύο τρίτων των ψήφων, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 43,6% όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αν διατηρήσει αυτό το ποσοστό μέχρι το τέλος της καταμέτρησης, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κρατήσει την αυτοδυναμία, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου.


Συγκεκριμένα, το AKP προηγείται με 43,6% και 270 έδρες, αλλά η πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση είναι οι 276 έδρες. Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 24,4% και 122 έδρες, το Εθνικιστικό Κόμμα (MHP) με 17,1% και 87 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατία των Λαών (HDP) με 10,6% και 70 έδρες.

Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα καταμέτρησης που μεταδόθηκαν από το CNN Turk τοποθετούν το κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού στο 10,6%, οριακά πάνω από το ποσοστό που απαιτείται για την είσοδο στο τουρκικό κοινοβούλιο (10%)

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δήλωσε ότι το κόμμα ενδέχεται να αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Αναμένουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και πρόωρες εκλογές» επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα