ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Νέα δημοσκόπηση από το MEGA


Προβάδισμα 12,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή του Mega. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 35,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 23%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 6%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το KKE 5,4%, οι ΑΝΕΛ 3,7% και το ΠΑΣΟΚ 3,2%. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που έχει ανέβει στο 2,7%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,1%.


Παράλληλα,  το 67,8% των ερωτηθέντων  προβλέπει συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στο ερώτημα "πώς πιστεύετε ότι θα λήξει η διαπραγμάτευση", οι πολίτες προβλέπουν ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές σε ποσοστό 8,3%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας σε ποσοστό 67,8%, συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως των δανειστών σε ποσοστό 19,4% ενώ το 4,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται, η κυβέρνηση ή οι δανειστές, για το γεγονός ότι έχουν περάσει 4,5 μήνες από τις εκλογές, χωρίς να κλείσει η συμφωνία», το 37,4% απαντούν η ελληνική κυβέρνηση, το 56,3% απαντούν οι εταίροι - δανειστές μας, και το 6,3% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Επίσης, οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 57,5% πως, "παρότι η ΕΕ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών, πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή γιατί διαφορετικά θα απομονωθούμε". Το 18,8% πιστεύει ότι η ΕΕ "αποτελεί πρόοδο και είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας σε αυτή". Το 21,3 πιστεύει ότι "η ΕΕ εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα. Πρέπει να φύγουμε από αυτήν". Το 2,4% δηλώνει «δεν ξέρω δεν απαντώ».enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα